E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDanışmanlık şirketi PwC'den Bitcoin atağı---

Danışmanlık şirketi PwC'den Bitcoin atağı

Danışmanlık şirketi PwC'den Bitcoin atağı
01 Aralık 2017 - 16:31 borsagundem.com

Bitcoin, önde gelen şirketlerin de ilgi alanına girdi. İngiltere merkezli danışmanlık şirketi PwC, bundan böyle Bitcoin ile yapılan ödemeleri kabul edecek. Ayrıca yeni bir gelişme olarak ABD'de Bitcoin vadelilerinin işlem görmesine izin verildi.

Dünyanın en büyük dört danışmanlık şirketinden İngiltere merkezli PwC, ilk defa danışmanlık hizmeti karşılığında Bitcoin ile ödeme kabul etti.

Wall Street Joural gazetesinin haberine göre, PwC'nin Hong Kong'daki ofisi Bitcoin'le yapılan ödemeyi kabul ettiğini açıkladı. Şirketin Bitcoin ödemelerini kabul etme kararı aldığı bildirildi.

PwC'nin Asya-Pasifik Başkanı Raymund Chao, “Aldığımız bu karar PwC olarak yeni teknolojileri nasıl benimsediğimizi ve yenilikçi iş modellerini nasıl hayata geçirdiğimizi gösteriyor” dedi.

PwC daha önce de kripto para piyasası ve blok zincir girişimlerine danışmanlık yapabileceğini bildirmişti.

Bitcoin vadelilerine izin çıktı

ABD'de Bitcoin vadelilerinin işlem görmesine izin verildi. Kararın, Bitcoin fiyatında yeni rekorlara neden olması bekleniyor.

ABD türev regülatörü, CME ve CBOE'de Bitcoin vadelilerinin işlem görmesine izin verme kararı aldı.

Kararın ardından yapılan açıklamaya göre CME, Bitcoin vadelilerini 18 Aralık'ta işleme açacak.

Gün içinde 8 bin ila 10 bin 300 dolar aralığında dalgalanan Bitcoin, kararın açıklanmasının ardından 10 bin 400 dolara çıktı.

Değerini 10 katına çıkarır
Saxo Bank'ın Asya kripto stratejisti Kay Van-Petersen, CME'nin Bitcoin vadeli kontratlarını işleme açmasının Bitcoin'e yeni bir ivme kazandıracağını söyledi.

"CME'nin bitcoin vadelileri, geleneksel kurumsal paranın baraj kapaklarını serbest bırakacak" diye konuşan Van-Petersen, bunun kripto paranın değerini 2019 ortasına kadar 10 katına çıkarabileceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)