E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇipras, F-16 ile Ege’de uçtu---

Çipras, F-16 ile Ege’de uçtu

Çipras, F-16 ile Ege’de uçtu
12 Ekim 2017 - 17:51 borsagundem.com

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ilk kez bir F-16 savaş uçağına binerek, Kuzey Ege adaları üzerinde uçtu. Çipras'ın bu eylemi, Yunanistan'da 'gövde gösterisi' olarak değerlendirildi

Yunanistan Başbakanı Çipras, Larisa Havva Üssü’nde askeri üniforma giyerek F-16 uçağına bindi. Yunan medyasına göre, Yunan Hava Kuvvetleri’nde deneyimli bir pilotun kullandığı savaş uçağı, Siros, Limni, Bozbaba (Agios Efstratios) adaları ile “keşişlerin diyarı” olarak bilinen Aynoroz üzerinde uçtu. 

Çipras’ın bindiği savaş uçağına, Yunan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis ile Hava Kuvvetleri Komutanı Hristos Hristodulu’nun bindikleri iki Yunan F-16’sı refakat etti. Yunan başbakanının bindiği savaş uçağında önceden adının yazıldığı da gözlendi. 

Çipras, Larisa’ya döndükten sonra kısa bir açıklama yaparak, “Kısa bir süre için sanal da olsa bir it dalaşının tansiyonunu hissettim. Yunan Hava Kuvvetleri’nin süper silahı, üstün silahı, Yunan pilotların ruhu ve yüreğidir. Eğer ruhun yoksa, yüreğin yoksa, vatanını sevmiyorsan, ülkenin egemenliğini ve bütünlüğünü korumanın yüceliğini hissetmiyorsan bu işi yapamazsın. Yunanistan barış, istikrar ve işbirliği ülkesidir” şeklinde konuştu.

Çipras, savaş uçağına binen 3. Yunan Başbakanı oldu. Daha önce Elefterios Venizelos (1912) ve Konstantin Miçotakis (1992) de savaş uçağına binmişti. (Yorgo Kırbaki/Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Remzi 12 Ekim 2017 20:25

    Adamlar yemek içmek saltanat peşinde ülkenin üzerinde kim uçmuş sınırdan hangi terörist sızmış umrunda mı haramzadelerin...

  • Türkoğlu12 Ekim 2017 18:17

    Sizin en güçlü dönemlerinizin birinde Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul'u aldı.ikincisinde kurtuluş savaşında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgal ettiğiniz topraklarımızdan sizi en son İzmir'den denize döktük.şov yaptığınız doğru çünkü bizden savaşçı sizden şaklaban,bizden yiğit sizden iyi it cikar

  • Hayri12 Ekim 2017 18:12

    Turkieydekiler rahat alaman mercedesinden inmez. Rahat dosek duskunleri

  • Hoca12 Ekim 2017 18:11

    Bizimki ata bile binemiyor:)

  • Emekci12 Ekim 2017 18:10

    Bizdekiler tirt