E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBullard faiz artırımını bekliyor---

Bullard faiz artırımını bekliyor

Bullard faiz artırımını bekliyor
22 Ağustos 2014 - 15:20 borsagundem.com

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ilk faiz artırımını 2015 ilk çeyrekte beklemeye devam ediyor

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in ilk faiz artırımını 2015'in ilk çeyreğinin sonuna doğru yapacağı beklentisini sürdürdüğünü belirtirken, Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart ise faiz artırımı için 2015 ortasını işaret etti. 
Jackson Hole toplantıları öncesinde basının sorularını yanıtlayan Bullard ve Lockhart, ekonominin ve istihdam piyasalarının geldiği noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulundular. 
ABD istihdam piyasasında iyileşmenin öngörülenden daha hızlı olduğunu, istihdam piyasasında artık ciddi bir kullanılmayan kapasiteden söz edilemeyeceğini savunan Bullard, istihdam artışının erken bir faiz artırımına işaret ettiğini öne sürdü. Fed'in faiz artırımı konusunda yavaş davranması halinde finansal istikrara yönelik risklerin ortaya çıkacağını da belirten Bullard, "İlk faiz artırımının 2015 ilk çeyreğinin ikinci yarısında olacağı beklentimi sürdürüyorum" diye konuştu.
Bullard ayrıca, piyasaların Fed üyelerinin medyan duruşlarından daha güvercin şekilde işlem yaptıklarını, faizi Fed üyelerinden daha düşük tahmin ettiklerini de savundu. 
 Atlanda Fed Başkanı Dennis Lockhart ise Fed'in faiz artırımı konusunda ihtiyatlı davranması gerektiğini, hızlı hareket etmenin riskleri olduğunu vurguladı. Lockhart, ilk faiz artırımının 2015 yılı ortasında gelmesini beklediğini ifade etti.
Lockhart ve Bullard'ın faiz kararlarının alındığı Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) bu yıl oy hakları bulunmuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)