E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBugün piyasada doların seyri önemli---

Bugün piyasada doların seyri önemli

Bugün piyasada doların seyri önemli
23 Eylül 2016 - 09:04 borsagundem.com

A1 Capital, Haftanın son işlem günü olması nedeniyle oluşabilecek kâr realizasyonlarına karşı dikkatli olmakta yarar olduğunu belirtti

Küresel piyasalar merkez bankalarının kararlarını fiyatlamaya devam ediyor. Fed, faiz artışını gerçekleştirmeyerek dolar endeksinde haftalık bazda kayıplara sebep oldu. Dolarda yaşanılan değer kayıplarının ise gelişmiş ve gelişmekte olan para birimlerinde değer kazanımlarına sebep olduğu görüldü. Yoğun bir haftanın son işlem gününe geldiğimiz de ekonomik veri takviminin sakin kalması beklenebilir. Bütün hafta yaşanılan merkez bankası beklentileri ve kararlarının volatiliteyi arttırdığı biliniyor. Bu durumda son işlem günü kar realizasyonlarının gerçekleşmesine zemin hazırlayabilir. Sonuçta gelen karar metinleri beklentiler dahilinde geldi.

Bugün için ABD kanadında ekonomik veri takviminden ziyade akşam saatlerinde FED başkanlarının yapacakları konuşmalar hareketlilik yaratabilir. Sonuçta faiz artışının gelmemesi ve Başkan Yellen’ın toplantı ardından güvercin vari açıklamalarda bulunmasının üzerine Fed başkanlarından toplayıcı konuşmalar beklenebilir.

Yurt dışında yaşanılan hareketliliğin haricinde dün yurt içi piyasalarda da sert dalgalanmalar görüldü. TCMB dün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulunda üst banda yaptığı faiz indirimlerine devam ederek, ekonomi üzerindeki sıkı duruşun devam edeceğinin açıklamasında bulundu.

Bugün için ekonomik veri takvimi incelendiğinde Avrupa tarafından gelecek olan imalat satın alma müdürleri endeksi (PMI) verileri ve markit bileşik satın alma müdürleri endeksi verisi ile hareketlilik başlayabilir. Hem bölgesel bazda Almanya ve Fransa verileri hem de Euro Bölgesi verileri gelecek. Öğleden sonra ise Kanada tarafından gelecek olan Tüketici Fiyat Endeksi ve Perakende Satış verileri takip edilmelidir. ABD tarafından ise Üretim Satın Alma Müdürleri Endeksi takip edilmesi gereken veriler arasındadır.

EURUSD

ABD tarafından gelen kararlar ve açıklamaların etkisiyle EURUSD paritesinde yukarı yönlü toparlanmalar gelmişti. Fakat dün gelen ekonomik veriler ve kar realizasyonlarının etkisiyle öğleden sonra aşağı yönlü toparlanmaların başladığı düşünülebilir. İçinde bulunduğu orta vade yükseliş trendi içerisinde hareket eden paritenin destek seviyesine doğru fiyatlandığı görülmektedir. Satış baskısının devam etmesinde 1,1193, 1,1150 ve 1,1120 destek seviyeleri sırasıyla karşımıza çıkacak seviyeler olarak dikkat çekerken, yukarı yönlü toparlanma hamlelerinde ise 1,1245, 1,1285 ve 1,1330 dirençleri takip edilmelidir. 

ALTIN

Dolar endeksinde yaşanılan değer kayıplarından destek bulan altında, haftalık kazançlar hız kesmeden artarken son dönemlerin en sert çeyreklik kazancını görmüş olduk. İçinde bulunduğu düşüş trendinin direnç seviyesine doğru hareketlenen parite için kar realizasyonları beklenebilir. Bu kar realizasyonlarının gelmesi durumunda 1335, 1324 ve 1307 destek seviyeleri takip edilmelidir. Alış baskılarının devam etmesi durumunda ise 1346, 1353 ve 1370 dirençleri karşımıza çıkacak seviyelerdir.

MERKEZ FAİZ İNDİRİMLERİNE DEVAM EDİYOR

TCMB dün faiz koridorunun üst bandında beklentiler dahilinde 25 baz puanlık bir indirime gitti. Alt Bant: 7,25 Orta Bant: 7,50 Üst Bant: 8,25 Bu sayede günün ilk yarısında başlayan alıcılı seyir, fiyatlanan bu karar sonrasında da kademeli olarak ikinci seans sonuna kadar devam etti.

Bugüne baktığımızda Avrupa PMI’ları, ABD PMI ve FOMC Üyelerinin konuşmalarının öne çıkan ekonomik veri akışını oluşturduğunu görmekteyiz. Hafta başından itibaren kademeli aşağı yönlü hareketlenmelerini sürdüren Dolar/TL, sabah itibariyle 2,94’lü seviyelerdeki seyrini sürdürmekte.
Bu geri çekilmenin büyük kısmının(Bu Hafta İçin) yurt içi kaynaklı değil, yurt dışı ekonomik gelişmelere bağlı olarak gerçekleştiğini belirtmemiz mümkün.

Bugün ise Dolar/TL’nin ekonomik veri akışının seyrek olması nedeniyle güncel gelişmelere bağlı olarak yön bulabileceğini söyleyebiliriz. Özellikle yurt içinde meydana gelebilecek gelişmeler ve siyasi
kanattan yapılabilecek olası açıklamalar bu yönde etkili olabilir.

Yurt içinde ekonomi alanında atılan adımlar, gerçekleştirilen/gerçekleştirilecek projeler, yatırımlar ve yürütülen bir takım faaliyetlerin ise uzun vadede pozitif fiyatlanması oldukça mümkün.

Haftanın son işlem günü olması ve veri akışının seyrek olması nedeniyle oluşabilecek kâr realizasyonlarına karşı dikkatli olmakta ve temkinli adımları sürdürmekte fayda var. 

Bugünün rehberleri Dolar/TL, aşağı yönlü hareketlenen 10 Yıllık Tahvil Faizlerimiz, BİST100, Dolar Endeksi ve Altın olacaktır. "

A1 Capital

Günün önemli şirket haberleri - 23.09.2016

 

Piyasanın hafif kar satışı ile açılması bekleniyor

 

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)