E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBu hafta piyasalara hangi gelişmeler yön verecek?---

Bu hafta piyasalara hangi gelişmeler yön verecek?

Bu hafta piyasalara hangi gelişmeler yön verecek?
27 Mart 2017 - 08:31 borsagundem.com

Bu hafta piyasalarda büyüme verileri ilk etapta takip edilecek veriler arasında yer alıyor

Geçtiğimiz hafta ekonomik takvimin son derece sakin olması sebebiyle paritelerde hareketlilik de oldukça sınırlıydı ve Fed Başkanı Janet Yellen’ın da Washington DC’de yaptığı konuşmada para politikasına değinmedi. Ancak bu hafta önemli gelişmeler bizleri bekliyor. İşte bu haftanın gündem maddeleri :

Pazartesi:

Asya seansında çok da önemli veriler dikkat çekmiyor.

11.00’da Almanya’dan Ifo iş iklimi endeksi açıklanıyor. Beklentiler 111.2 ve beklenti üzeri gelecek olan veri euro için pozitif olacaktır. Aynı zamanda ECB’nin yakından takip ettiği verilerden olan M3 para arzı (beklenti %4.9) ve özel krediler açıklanıyor.

14.30’da Türkiye’den kapasite kullanım oranı ve imalat güven endeksi açıklanıyor ancak gelecek olan verilerin TL üzerindeki etkisi bizce son derece sınırlı olur.

20.15’te ise FOMC üyesi Evans’ın para politikası ile ilgili yapacağı açıkalmaları takip edeceğiz.

Salı:

Asya seansında RBA Başkan Yardımcısı Debelle ve FOMC üyesi Robert Kaplan’ın açıklamaları olacak. Gelecek olan açıklamalar doğrultusunda AUD ve dolarda hareketlilik yaşanabilir.

15.30’da ABD’den mal ticaret dengesi ve toptan satış envanterleri açıklanıyor. Ancak gelecek olan verilerin paritelere hareketlilik getirmesini beklemiyoruz.

17.00’da yine ABD’den CB tüketici güven endeksi (beklenti 113.8) açıklanıyor. Beklenti altı kalacak veri dolar üzerinde baskı oluşturabilir.

17.10’da ise Kanada Merkez Bankası Başkanı Poloz’un açıklamaları USDCAD’e hareket getirebilir.

Çarşamba:

Gece Japonya’dan perakende satışlar açıklanıyor. Önceki veri %1.0 olacak açıklanmıştı ancak gelecek verinin Yen üzerindeki etkisinin sınırlı kalmasını bekliyoruz.

11.30’da İngiltere’den net bireysel krediler, M4 para arzı verileri açıklanıyor.

16.20’de FOMC üyesi Evans’ın açıklamalarını takip edeceğiz ve para politikasıyla ilgili gelecek olan yorumlar dolar piyasalara hareket getirebilir.

17.00’da ABD’den askıdaki konut satışları (beklenti %2.1) ve 17.30’da her çarşamba olduğu gibi haftalık ham petrol stokları açıklanacak. Stoklarda artış yaşanmaya devam etmesi petrol fiyatları için negatif olur.

Perşembe:

10.00’da İsviçre’den KOF ekonomik göstergesi (beklenti %7.0) açıklanıyor. Beklenti üzeri gelecek veri USDCHF’de düşüşleri beraberinde getirebilir. Yine aynı dakikalarda İspanya’dan enflasyon rakamları gelecek.

15.30’da günün en önemli verileri geliyor. ABD’den büyüme (beklenti %2.0) ve haftalık işsizlik başvuruları açıklanacak. Gelecek olan verilerin beklentileri karşılaması dolar için son derece pozitif olur.

18.00’da ise yeniden FOMC üyesi Robert Kaplan’ın açıklamalarını takip edeceğiz.

Cuma:

Haftanın son işlem gününde Asya seansı bu kez dopdolu… Japonya’dan enflasyon, Çin’den ise imalat ve imalat dışı PMI verileri açıklanacak. Ayrıca Yeni Zelanda’dan ANZ tüketici güveni verisi takip edilecek.

10.00’da tüm dikkatler Türkiye büyüme rakamlarına çevrilecek. Bir önceki çeyrek %1.8’lik daralan ekonominin bu kez nasıl bir performans sergileyeceği TL açısından çok önemli. Beklentilerin altında kalacak olan veri USDTRY ve EURTRY paritelerinde yükselişlere sebep olabilir.

11.30’da İngiltere’den cari denge ve büyüme rakamları açıklanıyor. Gelecek olan veriler sterlin için çok önemli ve beklentilerden iyi gelecek rakamlar GBPUSD’de yükselişleri beraberinde getirebilir.

15.30’da ise Kanada’dan büyüme (beklenti %0.3) verisi açıklanıyor. Ayrıca ABD’den Fed’in takip ettiği enflasyon göstergesi olan çekirdek PCE fiyat endeksi geliyor.

17.00’da son toplantıda faiz artırımına karşı çıkan tek üye olan Kashkari’nin açıklamalarını ve Michigan tüketici hissiyatı (beklenti 97.6) ile enflasyon beklentileri verilerini takip edeceğiz.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)