E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBrexit planına içerde ve dışarda itirazlar geliyor---

Brexit planına içerde ve dışarda itirazlar geliyor

Brexit planına içerde ve dışarda itirazlar geliyor
17 Aralık 2017 - 22:50 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit stratejisi Pazar günü Dışişleri Bakanı Boris Johnson'dan gelen yorumlardan kaynaklanan meydan okumalarla karşı karşıya kaldı.

BORSAGUNDEM.COM

İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit stratejisi Pazar günü Dışişleri Bakanı Boris Johnson'dan gelen yorumlardan kaynaklanan meydan okumalarla karşı karşıya kaldı.

Johnson, Sunday Times gazetesine verdiği bir ropörtajda İngiltere'nin AB'den ayrılmasının avantajlarının halka yeterince anlatılmadığını belirtti ve "liberal Brexit" çağrısında bulundu. Balan açıklamasında AB'nin ingiltere ile AB yasalarını kendisi için bağlayıcı kılmayacak bir anlaşmaya varması gerektiğini aksi takdirde varılacak bir anlaşmanın AB'nin hizmetkarı haline gelmek olacağını belirtti.

Bakan'ın bu açıklamaları, Başbakan May'in AB ile bütün bağları koparma taraftarı olan Johnson gibilerle AB ile ayrıldıktan sonra da yakın ilişkiler sürdürme taraftarı olanlar arasında Brexit anlaşmasının kabulu için sağladığı kırılgan ateşkesi riske atacak bir gelişme olarak değerlendirildi.

Sunday Telegraph gazetisinde yer alan açıklamalarında May, stratejisinin rayından çıkarılmayacağını ve bir anlaşmaya varılacağına inanmayanların da görüşmelerin ilk aşamasının başarı ile tamamlanmasının ardından susturulmuş olduğunu dile getirdi. May, uygulama periyoduna yönelik görüşmelerin acilen başlayacağını ve bu görüşmelerin dar bir zaman içinde yürütülerek planlandığı gibi iki yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Johnson, Brexit anlaşmasında İngiltere'nin AB yasalarından ayrı tutulması sağlanamazsa bunun İngiltere açısından diğer ülkelerle uygun ve bağımsız ticari anlaşmalar yapmasını önleyeceğini belirterek bu konuda bu hafta müdahalede bulunacağını belirtti. İngiltere'de Kabine Salı günü toplanacak.


AB'dnin Brexit konusundaki baş müzakerecisi Barnier ise Prsopect dergisine verdiği ropörtajda, AB'nin İngiltere ile İngiltere'ye diğer ülkelerle olduğundan daha fazla fayda sağlayacak bir anlaşmaya razı olmayacağını dile getirdi ve May'in planına dışarıdan da bir engelleyici unsurun altına imza attı.

Barnier, "İngiltere kendisine altın tepside sunulacak fırsatlar olmayacağını anlamalı. Onlar bir karar verdiler ve bu kararın sonucuna da katlanmak zorundalar" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)