E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorusan Tanap'tan yeterlilik aldı---

Borusan Tanap'tan yeterlilik aldı

Borusan Tanap'tan yeterlilik aldı
31 Ocak 2014 - 14:30 borsagundem.com

Borusan Mannesmann TANAP projesi kapsamında ön yeterlilik incelemesinden başarıyla geçti

Borusan'dan KAP' yapılan açıklama şöyle:
''Hazar bölgesinden çıkarılan doğal gazın Türkiye üzerinden Avurapa'ya taşınmasına yönelik planlanan TANAP boru hattı projesi kapsamında, söz konusu projede kullanılacak çelik boruların tedariğine yönelik olarak TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından yapılan ön yeterlilik değerlendirme sureci tamamlanmıştır. On yeterlilik değerlendirme surecinde başvuruda bulunan şirketler, ticari, teknik ve finansal perspektifteki detaylı kriterler çerçevesinde incelemeye tabi tutulmuştur. Bu doğrultuda, Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.S., Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. ve Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş'den oluşan konsorsiyumunun ön yeterlilik değerlendirmesinden başarıyla geçtiği TANAP tarafından Şirketimize gönderilen 27.01.2014 tarihli yazı ile bildirilmiştir. 

Azerbaycan Şah Deniz-2 sahasından çıkarılacak doğal gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılması ve Türkiye iç pazarında da kullanılması amacıyla, yaklaşık 1,800 km uzunluğunda inşa edilecek olan  boru hattında yaklaşık olarak 1.2 milyon tona yakın boru kullanılacaktır.

Söz konusu projenin bundan sonraki aşamaları TANAP şirketi ile yakın koordinasyon çerçevesinde yürütülmeye devam edilecek olup, proje takvimi ile ilgili gelişmeler kaydedildikçe yatırımcılarımıza gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 591,50
En Yüksek: 597,50
En Düşük: 589,00
Değişim -0,34 %
FK: 20,44
PD / DD: 3,36
İşlem Hacmi 59.291.582
Toplam Adet: 100.051
Ağırlıklı Ort.: 593,63
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)