E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorusan Mannesmann'a TANAP'tan ek sipariş ---

Borusan Mannesmann'a TANAP'tan ek sipariş

Borusan Mannesmann'a TANAP'tan ek sipariş
03 Kasım 2015 - 17:46 borsagundem.com

Borusan Mannesmann, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesinde 80 milyon dolarlık ek sipariş aldı

Borusan Mannesmann liderliğindeki BNE Konsorsiyumu, Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesinde 80 milyon dolarlık ek sipariş aldı. Böylece, BNE Konsorsiyumu'nun toplam sipariş rakamı 500 milyon doları aştı.


 
Borusan Mannesmann'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
 
Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesinde Borusan Mannesmann liderliğindeki BNE Konsorsiyumu -lojistik dahil- 80 mn$'lık ek sipariş almıştır. Böylece, BNE Konsorsiyumu'nun toplam sipariş rakamı 500 mn $'ı aşmıştır.
 
15.06.2015 Tarihinde Kamu Aydınlatma Platformunda yaptığımız açıklamada yer verdiğimiz gibi, Proje ile ilgili olarak şirketimiz; Türkiye'deki üreticiler arasında TANAP'tan üretim iznini alan ilk firma olmasının ardından, sevkiyatı onaylanan ilk firma olmuş, Haziran ayında sevkiyatlara başlamıştır. Ciddi bir uzmanlık ve bilgi birikimi gerektiren petrol ve doğal gaz boruları üretiminde, Borusan Mannesmann; TANAP Projesi kapsamında BNE Konsorsiyumu'nun diğer üyeleri ile birlikte bu büyük projenin zamanında gerçekleşmesi için yoğun bir çalışma temposu içindedir. Şirketimizin şimdiye kadarki taahhütlerini gecikmeden, hızlı ve kaliteli bir şekilde yerine getirmesi ve sahip olduğu son teknoloji üretim olanakları, alınan ek siparişte büyük rol oynamıştır. Borusan Mannesmann ,Türkiye için çok büyük stratejik önemi olan TANAP Projesi'nin başarılı bir tedarikçisi olmaktan gurur duymaktadır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 596,00
En Yüksek: 598,50
En Düşük: 589,00
Değişim 0,42 %
FK: 20,59
PD / DD: 3,39
İşlem Hacmi 336.984.510
Toplam Adet: 567.325
Ağırlıklı Ort.: 593,88
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)