E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'nın açılışında doların seyri etkili olacak---

Borsa'nın açılışında doların seyri etkili olacak

Borsa'nın açılışında doların seyri etkili olacak
22 Ağustos 2016 - 08:10 borsagundem.com

A1 Capital; Jackson Hole toplantısı ve Yellen konuşmasının piyasalar tarafından takip edileceğini belirtti

GÜNDEM: FITCH DEĞERLENDİRMESİNİN ETKİLERİ VE YARIN Kİ TCMB FAİZ KARARI
 
Geçtiğimiz Cuma %0,22'lik bir yükselişle 78.146 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren BİST100 Endeksinde, yurt dışı ve özellikle de yurt içi gelişmeler etkisini gösterdi. Bu gelişmelere değinecek olursak;
 
-Yurt içinde açıklanmaya devam eden şirket bilançoları, endekste hisse bazlı hareketlenmeleri meydana getirdi.
 
-Beklentilerin bir miktar fiyatlandığı Fitch'in Türkiye Değerlendirmesi, Cuma akşamı (seans sonrasında) açıklandı. Türkiye'nin BBB- kredi notunu teyit etti ve durağan görünümü negatife çekti. (Cuma günü "Beklentinin Fiyatlanması" şeklinde etkisini gösteren bu gelişme, bugün oluşabilecek alıcılı seyri destekleyebilir.)
 
-Hafta ortasında açıklanan FED tutanaklarından çıkan sonuçların, piyasalarda FED'in faiz artırımını öteleyeceği düşüncesini güçlendirmesi ve bu durumun hafta boyunca gündemde olması.
 
Bu hafta Endeksin seyrinde etkili olabilecek yurt içi ve yurt dışı gelişmelere baktığımızda ise;
 
" Salı 10:00 Türkiye Tüketici Güveni
" Salı 14:00 TCMB Faiz Kararı
" Çarşamba 09:00 Almanya Büyüme
" Perşembe 14:30 Türkiye Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güveni
" Perşembe 15:00 Jackson Hole Sempozyumu
" Perşembe 15:30 ABD İşsizlik Dataları
" Cuma 15:00 Jackson Hole Sempozyumu
" Cuma 15:30 ABD Büyüme - Şirket Kârları - Mal Ticaret Dengesi-Reel Tüketici Harcamaları
" Cuma 17:00 FED/Janet Yellen Konuşması
Açıklanacak TCMB Faiz kararı, Türkiye KKO, ABD Büyüme, Yellen Konuşması ve Jackson Hole Toplantısı gibi veri akışının olduğu bu hafta, Türkiye ve diğer ülke borsaları için oldukça yoğun ve önemli. Özellikle gerçekleştirilecek Jackson Hole toplantısı ve Yellen konuşması, piyasalar tarafından oldukça takip edilecektir.
 
Öte yandan Fed Başkan Yardımcısı Fischer'ın, "Hedeflerimize yakınız" ve "Geleceğe baktığımızda, GSYİH büyümesinin önümüzdeki çeyreklerde yukarı yönde kıpırdamasını bekliyorum." şeklindeki açıklamaları, Dolar endeksinde bir miktar toparlanmayı da beraberinde getirdi. Dolayısıyla ABD tarafında bu görüşü destekleyecek nitelikte yapılabilecek açıklamalar, Dolar Endeksinde yukarı yönlü hareketlenmeleri devam ettirebilir. Bu yöndeki veri akışını takip ediyor olacağız.
 
Yurt içinde ise yukarıdaki veri akışının yanı sıra "Türkiye Varlık Fonu Kurulması" ve bununla birlikte "Gerçekleştirilecek gelecek yenilikler/değişiklikler" gibi konu başlıkları, gündemin seyrinde etkili olabilir.
 
Geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi açıklanan şirket bilançolarının etkisiyle bugün, endekste hisse bazlı hareketlenmeler görülebilir. Yoğun veri akışının getireceği ani hareketlenmelere ve olası kâr satışlarına karşı dikkatli olmakta fayda var.
 
Haftanın ilk işlem gününde rehberlerimiz; sabah saatlerinde 2,9400'lı seviyelerde olan Dolar/TL, 10 Yıllık Tahvil Faizlerimiz, Dolar Endeksi, Petrol ve Altın olacaktır.


 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 22.08.2016

 

Dolar haftaya yükselişle başladı

 

Petrol haftaya düşüşle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)