E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada satışlar 'düzeltme' boyutunda---

Borsada satışlar 'düzeltme' boyutunda

Borsada satışlar 'düzeltme' boyutunda
18 Nisan 2014 - 08:57 borsagundem.com

Dış piyasalardaki olumlu seyir iç piyasalar için olumlu referans olarak geçerliliğini sürdürüyor

BIST100 Endeksi dünü 1.162 puanlık (% 1.61) yükseliş ile 73.561 seviyesinden 2.826 milyon TL işlem hacmiyle kapattı.  Endekste dalgalı seyirle çıkış hareketi sürüyor. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında düşüş görüldü.       

Piyasada kâr satışlarına rağmen iyimserlik korunuyor. Avrupa ve Japonya Merkez bankalarının düşük faiz ve likiditeye devam” politikası,  Yellen’in açıklamaları sonrası piyasalar üzerindeki baskısı azalan FED’in varlık alımlarını azaltma operasyonun sürmesine karşılık faiz oranlarını 2015’e kadar düşük tutacağı beklentisinin etkileri devam ediyor. Ukrayna konusundaki gerilimin dozajına göre piyasalar bunu kâr satış nedeni olarak kullanmakla birlikte henüz ciddi bir kırılma nedeni olarak görmedi.  Dün ABD, AB, Rusya ve Ukrayna arasındaki Cenevre görüşmesinden “Anlaştık” mesajı çıktı. Dış piyasalardaki olumlu seyir iç piyasalar için olumlu referans olarak geçerliliğini sürdürüyor.

İç gündemde, merkez bankasından faiz indirim beklentisi, cari denge başta olmak üzere makro ekonomik veriler, Türkiye için yabancı kredi derecelendirme kuruluşları ve yatırım bankalarından genelde olumsuz tarafı ağır basan uyarı niteliğindeki değerlendirmeler öne çıkan gelişmeler. Gündemde yer tutmasına rağmen Türkiye için gelen dış kaynaklı uyarı ve değerlendirmeler için piyasa fiyatlanma yapmadı, olumsuz haberlere duyarsız kalıyor. Kısa sürede oluşan ciddi primler ve beklenti ihtiyacı nedeniyle piyasada olumlu hava sorgulansa da korunuyor.   

Endekste çıkış trendi sürüyor. Gelen kâr satışlar bu aşamada “Düzeltme” boyutunda.  İlk direnç 74.000 olarak görülürken bu seviyelerde satışlar görülebilir. 74.000 seviyesinin üzerinde çıkışın devamı beklenmekle birlikte sonraki dirençler 74.500 ve 75.000 olarak görülüyor.  İlk destek 73.300-72.900 seviyesinde. Bu seviyeler günlük işlemler için önemli. 72.900 seviyesinin altında sonraki destek 73.250-72.000 seviyesinde 72.000 kısa dönem için de önemli. Endekste çıkış hareketi gücünü korumakla birlikte direnç seviyelerinde kâr satışları görülebilir.

74.000 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 72.900 seviyesinin altında kâr satışları etkili olabilir. 74.000 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.''
MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)