E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada iyimserlik korunuyor---

Borsada iyimserlik korunuyor

Borsada iyimserlik korunuyor
28 Ağustos 2014 - 08:32 borsagundem.com

Endekste tepki çıkışı korunmakla birlikte direnç seviyelerinde satışlar görülebilir

''BIST100 Endeksi dünü 268 puanlık (% 0.36) düşüş ile 80.467 seviyesinden 3.141 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste son günlerde görülen tepki çıkışı satışlar karşılaştı. Satışlar sakin ve piyasa tarafından karşılandı. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise düşüş eğilimi sürüyor.

Piyasaların gündeminde siyaset ve Merkez Bankası toplantı sonuçları var. Ahmet Davutoğlu’nun başbakan ve genel başkan olarak kesinleştikten sonra ekonominin yönetiminin nasıl olacağı beklenirken Babacan’ın ekonomi yönetimindeki yerini koruyacağına dair değerlendirmelerin güç kazanması piyasalarda olumlu algılandı. Bugünkü Cumhurbaşkanlığı devir teslimi sonrası yeni hükümet kabinesinin Cuma günü açıklanması bekleniyor. Dünkü Merkez Bankası toplantısında, politika faiz oranı sabit bırakılırken üst bantta 75 baz puanlık indirim gerçekleşti. Piyasa siyasi gelişmeleri fiyatladığı için Merkez Bankası kararlarının endeks üzerinde etkisi sınırlı kaldı. Daha çok ve doğal olarak etkileri para piyasalarında (faiz-döviz) hissedildi. Ortadoğu ve Irak ile Rusya-Ukrayna kaynaklı gelişmeler, FED politikaları, dış piyasaların olumlu seyri, cari açık verileri başta üzere makro ekonomik veriler gündemde izlenen diğer gelişmeler. Yeni oluşacak hükümet ve ekonomi yönetiminin fiyatlanması nedeniyle temkinli iyimserlik korunuyor.    

Endekste tepki yükselişi satış denemelerine rağmen sürüyor. İlk destek 80.250-80.000 seviyelerinde. Bu seviye günlük işlemlerde öne çıkabilir. 80.000 seviyesinin altında sonraki destekler 79.500 ve 79.000 seviyelerinde bulunuyor. İlk dirençler ise 80.850 ve 81.200 seviyesinde. 81.200 daha önemli. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. Sonraki direnç 81.900 seviyesinde görülüyor. Endekste tepki çıkışı korunmakla birlikte direnç seviyelerinde satışlar görülebilir.  

Endeksin 81.200 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 80.000 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. 81.200 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.''
MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)