E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da iç ve dış gündem etkili olacak---

Borsa'da iç ve dış gündem etkili olacak

Borsa'da iç ve dış gündem etkili olacak
24 Ekim 2016 - 08:44 borsagundem.com

A1 Capital; önemli başlıkları Fed Başkanlarının konuşmaları, PMI verisi ve Japon ekonomisi olarak belirtti

Geçtiğimiz hafta TCMB PPK toplantısı ve AMB Başkanı Draghi’nin konuşmaları ana gündem maddemizdi. TCMB beklentimiz doğrusunda faiz konusunda pas geçerken, Draghi konuşmalarında piyasaların duymak istediği mesajları veremedi. Ve bu durum Fed başkanı Yellen ve Stanley Fischer’ın güvercin açıklamaları sonrasında gerileyen doları yeniden ateşledi. Doların tüm para birimleri karşısında seyrini etkileyebilecek bir diğer önemli gelişme, bugün konuşma yapacak ve oy hakkı bulunan 3 Fed başkanının değerlendirmelerine çevrildi. Bu arada hemen hatırlatalım, bu konuşma öncesinde Dolar, Euro karşısında son 7 ayın en yüksek seviyesine doğru hareket etti.

Öte yandan Çin’den sermaye çıkışlarının gittikçe arttığını gösteren önemli veriler sonrasında Yuandaki değer kaybı, ham petrol fiyatlarında geri çekilme ve altındaki yükselişler dikkat çekiciydi. Ham petrol fiyatları, özellikle Irak’ın fiyatları yükseltmek için üretimin düşürülmesine yönelik ortak adıma katılmayacağını işaret etmesi sonrasında geriledi. Amerika’da ve BIST’de bilanço döneminin devam etmesi, bununla birlikte Çin’de borsaya kote olan en büyük 4 bankanın ve yaklaşık 350 şirketin bu hafta yapacağı bilanço açıklamaları yine yakın takibimizde olacaktır. Euro Bölgesi ve ABD’de açıklanacak olan PMI aktivite endeksleri ve bu verileri seyri piyasalar üzerinde etkili olabilir.

Geçtiğimiz hafta Dolar karşısında zaman zaman primlenen ancak 1265 Dolar/Ons’u geçemeyen altında, doların güç kazanması beraberinde ufak çaplı satışları getirdi. Hemen hatırlatalım, altın, Fed beklentileriyle Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine doğru ilerleyen dolar karşısında etkisiz kaldı.

Bugün açıklama yapacak Fed başkanlarına baktığımızda, NewYork Fed Başkanı Dudley, St. Louis Fed Başkanı Bullard ve Yönetim Kurulu Üyesi Powell’ın her birinin oy hakkına sahip olduğunu, temkinli ve mantıklı açıklamalarıyla piyasalar üzerinde etkili olduklarını hatırlatalım. Kasım ayının ilk haftasında gerçekleşecek Fed toplantısı ve hemen akabindeki 8 Kasım ABD Başkanlık seçimlerine yaklaştığımız bu hafta, veri akışlarından daha çok öne çıkacak olan konu iç ve dış gündem olacaktır.

Bugün Türkiye gündemine baktığımızda, Filistin devlet başkanı Mahmut Abbas’ın Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile yapacağı görüşmeler ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın Fransa Dış İşleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’u kabul etmesi yakın takibimizde olacaktır. Öte yandan, Irak’ın Musul kentindeki operasyon 7. gününü tamamlarken, stratejik öneme sahip Başika’da kontrolün peşmerge güçlerine geçmesi ve Silahlı Kuvvetler’in operasyonda hava desteği vermesi ve sonrasındaki gelişmeler gün boyunca takibimizde olacaktır.

Haftanın ilk işlem gününe Dolarda 3.0795, Dolar Endeksinde 98.788, altın/ons’ta 1265.12, gram altında ise 125.28 seviyelerinden başlıyoruz. Öte yandan geçtiğimiz haftanın son işlem gününde 79.000’in altına gerileyen BIST100 endeksi ise yeni haftaya 78.843 puan seviyesinden başlayacak. Geri çekilmelerde 78.300 ve 77.777 önemli destekler olurken, 76.000 seviyesinin ise stoploss seviyemiz olduğunu hatırlatalım.

A1 Capital

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 24.10.2016

 

Dolar/TL'de yıl sonu beklentileri kaç TL

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)