E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da gözler PPK toplantısında olacak---

Borsa'da gözler PPK toplantısında olacak

Borsa'da gözler PPK toplantısında olacak
24 Ocak 2017 - 09:29 borsagundem.com

Genel olarak piyasada TCMB PPK toplantısından faiz artışı beklentisi hakim

Merkez Bankası Bizi Şaşırtır Mı?

Haftanın ilk işlem gününde Borsa İstanbul, 3,7 milyar TL'lik hacimle bugün yapılacak olan TCMB PPK toplantısı öncesinde günü yatay tamamladı ve BIST100, %0,02 düşüşle 83.047 seviyesinden kapandı.

Geçtiğimiz gün 2017 yılının ilk tüketici eğilim anketi sonuçlarına göre, tüketici güveni Ocak ayında bir önceki aya göre %5,6 artışla 66,9 olarak gerçekleşti.

ABD Başkanı Trump ise Trans Pasifik Ortaklık Anlaşması'ndan çekilme kararını içeren kararnameyi imzaladı. NAFTA Anlaşmasını da tekrar gözden geçireceklerini açıkladığını da hatırlatalım.

Bununla beraber, gerek başkanlık konuşmasında Trump, gerekse Hazine Bakanı adayı Steven Muchin yaptıkları açıklamalarda güçlü doların olumsuz etkisi olabileceği açıklamaları sonrasında dolar endeksi 100.100 seviyesine kadar geriledi.

Haftaya diğer yandan Suriye için Kazakistan'ın Astana kentinde yapılan barış görüşmeleri için süreç başladı. Toplantıya muhalifler, Esad rejimi, Türkiye, İran ve Rusya ile beraber ABD de katıldı.

Diğer yandan petrol fiyatları Irak'tan gelen haberle destek buldu. Dünyanın en büyük 4. petrol üreticisi olan Irak'ın, OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin Viyana toplantısında aldıkları üretim kısıtı kararına yaklaştıklarını açıklamasının ardından ham petrol varil başına 53 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

TCMB PPK toplantısı için, genel olarak piyasada faiz artışı beklentisi hakim görünüyor. Bazı büyük kuruluşlardan;

* Goldman Sachs tüm faizlerde 25 bp artış bekliyor,
* StanChart politika faizi ve üst bantta 100 bp artış bekliyor,
* JP Morgan politika faizinde 100, geç likidite penceresinde 200 bp artış bekliyor,
* Unicredit üst bantta 75 bp artış bekliyor.

Günün TCMB faiz kararı dışındaki önemli gelişmelerine baktığımızda, yurt içinde öne çıkan başka bir kritik veri bulunmuyor. Yurt dışında ise;

* 11.30'da Almanya ve 12.00'da Avrupa Ocak ayı imalat, hizmet ve bileşik PMI dataları,
* 17.45'te ABDD Ocak ayı üretim PMI (Beklenti: 54,5),
* 18.00'da ABD Aralık ayı mevcut ev satışları (Beklenti: 5,52Mn) ve Ocak ayı Richmond imalat endeksi takip edeceğimiz veriler olacaktır.
* İngiltere'de ise Anayasa Mahkemesi Brexit kararını açıklayacağını da hatırlatalım.

Güne 09.00 itibariyle Dolar endeksinde 100.110, dolar/TL'de 3,76, brent petrolde 55,50 dolar ve altında 1216 dolar/ons seviyelerinden başlıyoruz.

Haftanın ilk işlem gününü tahminlerimiz doğrultusunda 83.000 seviyesinden tamamlayan endekste gün içerisinde doların son derece sakin olmasına rağmen yükselme isteğinin sınırlı kalmasının, bugünkü TCMB toplantısından çıkacak kararın belirsiz oluşu neden oldu bize göre.

Günün ikinci yarısında TCMB'nin açıklayacağı karara kadar endeksin bu durumu bekleyeceğini ve zaman zaman fiyatlayacağını düşünüyoruz. Yukarıda 83.500, aşağıda 82.750 bandında bir seyir gerçekleşebilir.

Günün rehberleri repo faizi, dolar, gram altın ve Türk CDS'leri olacaktır.

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)