E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alım denemelerine devam edilebilir---

Borsada alım denemelerine devam edilebilir

Borsada alım denemelerine devam edilebilir
02 Eylül 2014 - 08:52 borsagundem.com

Bugün 80.500 seviyesinin üzerinde görülecek hareketlerde piyasaların algısı alım denemelerinin devam edeceği yönünde olabilir

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Haftanın ilk işlem gününde BIST 100 endeksinde temkinli yükseliş denemeleri görüldü..
   
BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde 80.179-81.001 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü yüzde 0,64 değer kazanarak  80.824 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0,79 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0,70 değer kazandı.
   
Haftaya yoğun bir veri akışı ile başlayan  Euro Bölgesi'nde dün  Almanya büyüme,  Euro Bölgesi, Almanya, Fransa ve  İtalya İmalat PMI  verileri takip edildi. İlk olarak Almanya GSYİH verisi çeyreklik ve yıllık bazda beklentilere paralel olarak açıklandı. Ardından imalat PMI verileri takip edildi. İspanya, İtalya, Almanya ve Euro Bölgesi imalat verileri beklentileri karşılayamazken Fransa imalat PMI verisi 46,9 ile beklentilerin hafif üzerinde geldi. Güne karışık seyir ile başlayan Avrupa borsaları, verilerin açıklanmasının ardından yatay seyir izlerken Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya yeni yaptırımları görüşmelerinin gündeme gelmesi ile dalgalansa da gün içerisinde yatay seyrini korudu ve günü yatay tamamladı. Bugün Euro Bölgesi'nde İspanya işsizlik değişimi ve Euro Bölgesi ÜFE verileri ön plana çıkmaktadır.   

Haftanın ilk işlem gününde resmi tatil nedeniyle ABD borsaları kapalıydı. Bugün ABD'de imalat PMI, ISM imalat endeksi ve inşaat harcamaları verileri izlenecek.
   
Yurt içinde ise sabah Asya borsalarında görülen olumlu havadan da destek alarak güne pozitif bir başlangıç yapan BIST 100 endeksi gün boyu düşük hacimli de olsa pozitif seyrini sürdürdü. Avrupa borsalarından  pozitif ayrıştığı görülen BIST 100 endeksi, dün bir yandan HSBC İmalat PMI verisini takip ederken, siyasi gelişmelerde piyasaların seyrinde etkili oldu. Dün açıklanan HSBC İmalat PMI verisi bir önceki aya göre yükselerek 50.30 olarak açıklanmasının yanı sıra yeni kurulan hükümet tarafından yapılan açıklamalarda para politikasında fiyat istikrarı odaklı politikanın ve merkez bankası bağımsızlığının devamı sinyali gelmesi ile TL değer kazanırken, BİST 100 endeksi yükselişini sürdürdü ve günü pozitif tamamladı.
   
Haftanın ilk işlem gününde güne alıcı başlayan BIST 100 endeksinde işlem hacimleri düşük kalsa da, pozitif seyrini sürdüren endeks yükseliş denemelerinde 81.000 seviyesini test etse de kalıcı olamadı. 81.000 seviyesinin altına gevşeyen BIST 100 endeksi gün içerisinde sınırlı alım denemelerini sürdürdü ve günü 80.824 seviyesinden tamamladı.
   
Bugün BIST 100 endeksinde, 80.500 seviyesinin üzerinde görülecek hareketlerde piyasaların algısı alım denemelerinin devam edeceği yönünde olabilir ve buna paralel olarak 81.000 seviyesinin yukarı yönlü kırılması halinde endekste yükseliş denemeleri güçlenebilir. Endekste 80.500 seviyesinin aşağısına gevşeme görülmesi halinde ise, endeksin yön arayışında eğilim aşağı yönlü olup 80.000 ve 79.500  seviyelerine  kadar bir geri çekilme görülebilir."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)