E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'dan kottan çıkarma uyarısı---

Borsa İstanbul'dan kottan çıkarma uyarısı

Borsa İstanbul'dan kottan çıkarma uyarısı
01 Aralık 2015 - 07:24 borsagundem.com

Borsa İstanbul, 6 şirketi Kotasyon Yönergesi kapsamında uyardı

Borsa İstanbul, Atlantis Yatırım Holding, Feniş Alüminyum, Genpower Holding, Gimsan Gediz İplik ve Mensucat, Mert Gıda Giyim Sanayi ve Transtürk Holding'i Kotasyon Yönergesi kapsamında uyardı.
Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Şirketlerin 30/11/2016 tarihine kadar faal hale gelmemiş olması halinde Kotasyon Yönergesinin 23 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (c) bendine göre payları Borsa Yönetim Kurulu kararı ile Borsa kotundan çıkarılabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv01 Aralık 2015 14:39

    hey allahım borsa şirketler çöplügüne dönmüş bunehal bir yetkilikurum bu işlerle ilgilenmesilazım onca yatırımcının emegi hiçmi olacak borsayagirerken iyi borsadan atılırken şirket sahipleri için yine iyi ranlojistikler dahaniceleri

  • Davut 01 Aralık 2015 12:44

    Kervansaraya niye ciddi bir yaptırım ve uyarı yok? Büyük oranda halka açık olan Kervn halka açık olmayan ZT ye ait sis iplik ve turizm şirketi ile birleştiriliyordu birleşen şirketin iki büyük hotelinin hukuksal olarak kaybetmesi söz konusu iken değerlendirmeye alınıp karşılığında ZT ye hisse ihraç ediliyor. Bu Nasıl bir borsadır? Devleti yönetenler niye bu kadar umarsız? Bu yatırımcının aleyhine olan durumu ancak adil bir zorunlu hisse alımı temizler!

  • hakan01 Aralık 2015 10:17

    Bu şirketlerde mali sorun yoksa helal süt emmiş başka bir şirketle birleştirilebilir. BİST bu yöntemin önünü açmalı teşvik etmeli. Dürüst borsa dışında faaliyet gösteren şirketlere bu şirketlerin satılması veya birleştirilmesi teşvik edilmeli..Yatırımcıların mağduriyeti ancak bu şekilde önlenebilir.

  • Kandıra Kandıra yola devam01 Aralık 2015 09:48

    Alırken neden dikkat edilmiyor amaç arz edilirken yatırımciyi soymak illa soyuldu sonra kotadan çıkartmak birde ev hanımlarını borsaya sokacak zibniyetin olması sen eldeki yatırımciyi soydurma yeter bu güce ortak olun dedirtirken yapacan gerekli incelemeyi patronu yalan makinesine sokacan bakacan imamhatip li ise almayacan borsaya

  • Sözün Özü.01 Aralık 2015 09:24

    1 sene kapanmayacağını bilmek olumlu bir haber. YTD