E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da dalgalı seyirle denge arayışı---

Borsa İstanbul'da dalgalı seyirle denge arayışı

Borsa İstanbul'da dalgalı seyirle denge arayışı
12 Eylül 2014 - 08:44 borsagundem.com

Endekste devam eden düşüşle birlikte kısa dönemli çıkış trend desteğinin altında işlemler devam ediyor

''BIST100 Endeksi dünü 584 puanlık (% 0.73) düşüş ile 78.966 seviyesinden 3.271 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste düşüş sürüyor. Tepki alım denemeleri güç kazanamadı. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise yükseliş eğilimi ivme kaybetmekle birlikte korunuyor.    
Piyasaların gündeminde, Avrupa Merkez Bankası faiz indirim ve varlık alımlarına başlama kararları, Ortadoğu ve Irak ile Rusya-Ukrayna kaynaklı gelişmeler, FED politikaları, yabancı kredi derecelendirme kuruluşları ve yatırım bankalarından gelen Türkiye konusundaki değerlendirmeler, Fitch tarafından yapılan Türkiye konulu toplantı, Merkez Bankası başkanı Başçı’dan gelen açıklamalar, 2.Çeyrek GSYH ve son açıklanan cari açık başta olmak üzere ekonomik veriler gündemdeki izlenen gelişmeler. Piyasaları taşıyacak beklenti eksikliği yanında özellikle Türkiye’nin içinde yer aldığı gelişen borsalardaki satış baskısıyla piyasalarda gerilim henüz düşmüş değil. Dalgalı seyirle yeni denge arayışları sürebilir.

Endekste devam eden düşüşle birlikte kısa dönemli çıkış trend desteğinin altında işlemler devam ediyor. İlk destek 78.600 seviyesinde. Bu seviyenin üzerinde tepki alımları görülebilir. 78.600 seviyesinin altında sonraki destekler 78.000 ve 77.000 seviyelerinde bulunuyor. Tepki alımlarında ilk dirençler ise 80.000-80.250 seviyesinde. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. 80.250 seviyesinin üzerinde verilecek sonraki dirençler 80.750-81.000 seviyesinde görülüyor. Endeksin 81.900 seviyesinin üzerinde tutunamaması nedeniyle düşüş formasyonlarından “Omuz baş omuz” formasyon oluşumu tekrar gündeme gelmiş durumda. Destek seviyelerinde tepki alımları görülse de satış baskısı korunabilir.

Endeksin 80.250 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 78.500 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. ''
MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)