E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da baskı sürüyor---

Borsa İstanbul'da baskı sürüyor

Borsa İstanbul'da baskı sürüyor
29 Eylül 2014 - 09:14 borsagundem.com

Endekste tepki alım denemelerine rağmen düşüş devam ediyor

''BIST100 Endeksi dünü 41 puanlık (% 0.06) yükseliş ile 74.632 seviyesinden 3.597 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste son günlerdeki düşüş tepki alımlarıyla karşılaştı. Tepki alımları henüz güç kazanmış değil. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise yükseliş devam ediyor.    

Piyasaların gündeminde Ortadoğu kaynaklı gelişmeler, yabancı kredi derecelendirme kuruluşları ve yatırım bankalarından gelen Türkiye konusundaki değerlendirmeler, bankacılık sektörü konusundaki spekülasyonlar, FED ve Avrupa Merkez Bankası para politikaları, makro ekonomik veriler izlenen diğer gelişmeler. Bu haftaki Fitch’in Türkiye değerlendirmeleri ve Eylül enflasyon verileri beklenirken döviz satım ihalelerinde limit yükseltmesi döviz kurları üzerindeki etkisi de çok sınırlı kaldı. Piyasayı taşıyacak beklenti eksikliğinin yanında FED faiz artırımının daha yakın tarihte başlayabileceği yönündeki tahminler, Fitch’in 3 Ekim’de beklenen Türkiye konusundaki değerlendirmeleri ve Ortadoğu kaynaklı jeopolitik risklerin piyasalar üzerindeki baskısı sürüyor. Ancak olumsuz fiyatlamanın belli ölçüde yapılmış olmasından kaynaklanan “Düzeltmeler” görülebilir.   

Endekste tepki alım denemelerine rağmen düşüş devam ediyor. İlk destek 74.300-73.700 seviyelerinde. Bu seviye günlük işlemler için önemli. Sonraki destekler 73.000 ve 72.500 seviyelerinde bulunuyor. Tepki alımlarında ilk dirençler ise 75.200-75.500 seviyesinde görülüyor. Bu seviyelere hareketlenmelerde satışlar görülebilir. 75.500 seviyesinin üzerinde sonraki dirençler 76.000-76.500 seviyelerinde bulunuyor. Endekste tepki alımları görülmekle birlikte direnç seviyeleri geçilmekte zorlanılabilir.  

Endeksin 75.500 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 74.300 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. ''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Öz30 Eylül 2014 04:35

    Işid dibimizde bizle yatıp bizle kalkıyor fitch kararı ve abd istihdam verisi kapıda bekliyor.Başını hafif kaldırsa tokmak vuruyorlar.İşimiz bayramdan sonraya kaldı gibi...... (al-sat tavsiyesi değildir)