E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 80 bini zorlanmadan geçecek---

Borsa İstanbul 80 bini zorlanmadan geçecek

Borsa İstanbul 80 bini zorlanmadan geçecek
15 Ağustos 2016 - 10:54 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi

ABD, Avrupa ve Japonya’da beklentilerden zayıf ekonomik verilere paralel dünya borsalarında kar satışlarıyla haftaya başlıyoruz. Ancak gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahında bir bozulma görmüyoruz. Gelişmiş ülkelere göre büyümenin görece güçlü olması ve petrol fiyatlarında arz kaynaklı yükseliş gelişmekte olan ülkeleri destekliyor.
Uluslararası basında yer alan Türkiye karşıtı yazılara, kredi derecelendirme kuruluşlarının not indirimi sinyallerine ve yabancı yatırım bankalarının olumsuz raporlarına en iyi cevabı piyasalar verdi. MSCI Türkiye %5,1 dolar bazında artışla gelişmekte olan piyasaların iki katına yakın artış sağladı.

Paralel yapının hafta sonu yeni bir saldırı planladığına dair sosyal medyada yer alan spekülasyonlar nedeniyle kısa bir mola verilmese Borsa İstanbul 80.000 seviyesindeki psikolojik direnç seviyesini zorlanmadan geçecektir.

Asya borsalarındaki yükseliş ve ABD vadelilerindeki yükselişe paralel Borsa İstanbul’un haftaya %0,5 civarında yükselerek başlamasını bekliyoruz. Cuma günü piyasayı baskılayan hafta sonu terörist saldırı yapılacağı spekülasyonunun kof çıkması piyasalardaki yükselişi destekleyecektir.

Kar beklentilerindeki ayrışma nedeniyle Tüpraş varantlarını kullanarak açtığımız pozisyonu Cuma sabahı %1,9 kar ile kapattık. Pozisyonunu kapatmak için hissenin %4-%5 gerilemesini bekleyen yatırımcıların karı çok daha yukarıda %7-%12 bandında gerçekleşti.

Devam eden pozisyonlar: Hafta sonu paralel yapının yeni bir saldırı yapacağına yönelik spekülasyonlar nedeniyle borsada yaşanan gerilemeyi fırsat bilerek Cuma günü vadeli piyasalarda uzun pozisyon açtık. Borsa İstanbul’un önümüzdeki günlerde 80,000 direncini geçeceği beklentimizi koruyoruz.

İş Yatırım

17 hisse için teknik analiz

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 15.08.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 15.08.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • K216 Ağustos 2016 10:28

    BORSA 80 BINI GEÇER AMA GERİDEN...SİZN SÖYLEDİĞİNİZ HLGYO HANİ 2 OLACAKTI....ONUN İÇİN GERİDEN GEÇER.....