E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'i olan son bir yılda ne kadar kazandı?---

Bitcoin'i olan son bir yılda ne kadar kazandı?

Bitcoin'i olan son bir yılda ne kadar kazandı?
13 Ekim 2017 - 11:23 borsagundem.com

Yükseliş trendi ile dikkatleri üzerine çeken Bitcoin piyasalarda itibar görmeye başladı

BURAK TAŞÇI - BORSAGUNDEM.COM

Kripto para birimi Bitcoin dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. İlk çıktığı yıllar olan 2009'da değeri kuruşlarla ölçülen Bitcoin şimdilerde 5856 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Özellikle Kapalıçarşı esnafının da ilgisini çeken Bitcoin’e Türkiye’den de yoğun talep var. Aşırı volatil seyreden Bitcoin’i bazı ülkeler yasaklamaya başladı. Bunun başında Çin yer alıyor. Rusya’da da Bitcoin’i yasaklama çalışmaları devam ediyor. Çin’in yasak getirdiğini açıklaması ile birlikte Bitcoin’de düşüş yaşanmıştı ancak sonrasında yeni rekorlarını kırmaya devam etti.

1 BITCOIN 20 BİN 600 LİRA

Türkiye’de Bitcoin sahibi olmak göründüğü kadar kolay değil. Paramızın her geçen gün değer kaybettiği ortamda bir Bitcoin’in değeri 21 bin 230 lira seviyesinde. Başka bir deyişle 5 bin 730 dolar seviyesinde.

Son 1 yıllık grafiğini incelediğimizde Bitcoin alanlar neredeyse ihya oldular. Geçen yıl bugünlerde bir Bitcoin 1958 lira seviyesindeydi. 13/10/2017 tarihi itibariyle bir Bitcoin 21 bin 230 liraya kadar yükseldi. Yani başka bir deyişle Bitcoin yüzde 984 oranında değer kazandı.

İlk kez 2009 yılında dijital bir para birimi olarak ortaya çıkan Bitcoin'in, geçen yıl itibarıyla yaklaşık 100 bin satıcı tarafından internetten yapılan alışverişlerde ödeme olarak kabul edildiği tahmin ediliyor.

NE BORSA NE DOLAR NE DE EURO HIZINA YETİŞEMİYOR

Bitcoin aşırı volatil seyrediyor ve yükseliş hızına piyasada en çok alım-satıma konu olan kurlar yetişemiyor.

Dolar geçtiğimiz yıl bugün 3.0855 liradan kapanmıştı. Bugün ise 3.6441 lira seviyelerinde işlem görüyor. Yani yıllık olarak yüzde 18 kazandırdı.

Euro ise geçtiğimiz yıl bugün 3.4146 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Bugün ise 4.3126 lira seviyelerinde işlem görüyor. Yıllık kazancı ise yüzde 26 olarak öne çıkıyor.

Borsa İstanbul ise geçtiğimiz yıl bugün 76 bin 810 puandan kapanış yapmıştı. Bugün ise 106 bin puan seviyelerinde işlem görüyor. Yani yıllık kazancı yüzde 40 oldu.

Bitcoin ise bir yılda yüzde bine yakın değer kazandırdı ve yükselişini sürdürüyor.

ŞİFREYİ ÇÖZENE 25 BITCOIN VERİLİYOR

Bitcoin ile harcama yapılabiliyor ve paritesi oluştuğu için döviz alım-satım işlemi yapılabiliyor. Hatta 44 Bitcoin karşılığında ada ülkesi Vanuatu vatandaşlık veriyor.

2009 yılında ilk kez kurulduğunda 21 milyon Bitcoin ile sınırlı olarak tutulan sistemde algoritmik hareketler yeni Bitcoin’leri piyasaya sürüyordu.

Yeni Bitcoin’lerin sisteme girebilmesi için 16 haneli bir şifreyi çözmek gerekiyor.  Şifreyi çözen kişi 25 adet Bitcoin’in de sahibi oluyor.

Şu anda dünyada 15 milyon Bitcoin olduğu düşünülüyor.

Bitcoin rekora doymuyor

44 Bitcoin'e vatandaşlık hakkı

Rusya Bitcoin işlemi yapan siteleri engelliyor

Goldman Sachs'tan Bitcoin'e yeşil ışık



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D.demirkan 13 Ekim 2017 14:29

    ESAS MAKSAT ŞU.BAŞKALARI ÇALISSIN BEN YİYEYİM.TARLADA 45 DERECE SICAKTA PAMUKMU ÇAPALANIR.TÜTÜNMÜ ÇAPALANIR.GÖBEĞE KADAR YAŞ ÇAY BAHÇESİNDE ÇAYMI TOPLANIR.SABAHA KADAR SERADA SOBAYAK SEBZE YETİŞTİR.ZOR İŞ BUNLAR ÖMÜRDEN ÖMÜR GÖTÜRÜR.EN KOLAYI OTURDUĞUN YERDEN ENDEX FOREX MANİPÜLASYON FALAN.İNSANLARIN KAFASINI KARIŞTIR.PARALARI AT CEBE.SONUMUZ HİÇDE HAYIRLI DEYİL.YAŞ 68 BENİM GENÇLİĞİM DE BÖYLE KOLAY KAZANÇ YOKTU ÇAPA KÜREK ELLER NASIR.İNSANLAH HERŞEY DÜZELİR.

  • D.demirkan 13 Ekim 2017 11:55

    O ZAMAN TOPRAĞIN ALTINDA ALTIN ARAMAYA GEREK YOK.DÖVİZE DE GEREKYOK.VALLAHİ ÇOK GÜZEL BULUŞ.HANGİ GERİ ZEKÂLI BULDU ACABA BUNU.?

  • ALİ13 Ekim 2017 11:52

    EMLAK KONUT DEV KADARDI BİTE DÖNDÜ