E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBitcoin 1000 doları geçti---

Bitcoin 1000 doları geçti

Bitcoin 1000 doları geçti
02 Ocak 2017 - 21:54 borsagundem.com

Dijital para birimi bitcoin yeni yıla son 3 yıldan bu yana ilk kez bin doların üzerine çıkarak başladı.

Dijital para birimi bitcoin yeni yıla son 3 yıldan bu yana ilk kez bin doların üzerine çıkarak başladı. Para birimi geçtiğimiz yıl bütün merkez bankaları tarafından çıkarılan para birimlerinden daha iyi bir performans sergileyerek dolar karşısında yüzde 125 değer kazandı.

İntrernet tabanlı bir kripto para olan Bitcoin'de merkezi bir otorite söz konusu değil bunun yerine dünya geneline yayınlan ve transfer işlemlerini gerçekleştirerek, sisteme yeni bitcoinler ekleyebilen binlerce bilgisayara dayanıyor. Para birimi Avrupa merkezli Bitstamp Borsası'nda yılın ilk işlem gününde yüzde 2.5 oranında değer kazanarak, 1022 dolar seviyesine yükseldi

Bitcoin tarihi boyunca çok yüksek volatiliteli bir seyir izledi. 2013 yılının son iki ayında para birimi, değerini 10 kat artırarak 1100 doların üzerine yükseldi. Daha sonra gerçekleşen yazılım korsanları saldırısı takip eden haftalarda para biriminin değerinin 400 doların altına gerilemesine neden oldu. Bundan sonraki iki yılda para birimi daha istikrarlı bir seyir izledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)