E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş hareketi devam edebilir---

BİST'te yükseliş hareketi devam edebilir

BİST'te yükseliş hareketi devam edebilir
17 Temmuz 2017 - 09:37 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da orta vadeli yükseliş trendi devam edebilir

DÜN NE OLDU? 22 Eylül 2016
BIST 100 ENDEKSİ ORTA VADELİ YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ…

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, zayıf ABD enflasyon verisi ile birlikte global bazda değer kaybeden ABD Doları ve eşliğinde yükselen global hisse piyasaları paralelinde günü yüzde 0.9 yükselişle 105 bin 176 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi yüzde 1.0, BIST Sanayi Endeksi ise yüzde 0.6 oranında yükseldi. Ayrıca, Cuma günü ekonomik veri olarak ABD’de enflasyon verileri takip edildi. ABD’de TÜFE Haziran ayında hem aylık hem yıllık bazda zayıf performans göstererek beklentilerin altında artış gösterdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
POZİTİF ORTAM BIST’İ VE GELİŞEN ÜLKE PİYASALARINI DESTEKLEMEKTE…

Beklentilerin üzerinde gelen büyüme verileri ve şirket karları, yatırımcıların büyümeye ve global hisse piyasalarına olan güvenini artırmakta. Bunun paralelinde de, cazip çarpanlardan işlem gören gelişen ülke piyasaları bu ortamdan olumlu etkilenmektedir. Sabah itibariyle Asya Hisse piyasaları beklentilerin üzerinde gelen Çin büyüme verisi ile birlikte yükselirken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. Bu hafta genelinde piyasalar bugün Avrupa bölgesi enflasyon ve yurtiçinde işsizlik oranı, Perşembe günü
Avrupa Merkez Bankası faiz oranı kararı ile Cuma günü derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye değerlendirmesini takip edecek. BIST 100 Endeksi’nin bugün orta vadeli yükseliş trendi içerisindeki hareketini devam ettirmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

PGSUS…Pozitif… Şirketin Haziran ayında toplam yolcu sayısı, geçen aya göre %0.4, geçen yılın aynı ayına göre ise %19.8 artış göstererek 2.3 milyon adet olarak gerçekleşti. Şirketin yıllık yolcu sayısı büyüme hızı Haziran ayında %7.3’den %9.1’e yükselmiş oldu. Haziran 2017 döneminde yolcu doluluk oranları ise, iç hatlarda %83.6, dış hatlarda %77.1, toplamda %81.2 olarak gerçekleşti. Haziran 2016 döneminde doluluk oranları sırasıyla, %80.2, %69.5 ve %76.2 olmuştu. 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde ise toplam yolcu sayısı, geçen çeyreğe göre %19.3, geçen yılın ikinci çeyreğine göre ise %17.0 artarak 6.9 milyon adet oldu. Ayrıca, çeyreksel bazda şirketin doluluk oranlarındaki artış dikkat çekti. (KAP)
AEFES…Nötr… Şirketin konsolide satış hacmi, yılın ilk yarısında %4,4 oranında artarak 44,6 mhl seviyesinde gerçekleşmiştir. Toplam bira satış hacimleri, 2017 yılının ikinci çeyreğinde yıllık %2,7 oranında artarak 5,9 mhl, 2017 yılının ilk yarısında ise %5,3 oranında yükselerek 10,2 mhl olarak gerçekleşmiştir. Türkiye bira operasyonları yurtiçi satış hacmi 2017 yılının ikinci çeyreğinde 1,4 mhl ve ilk yarısında ise 2,4 mhl seviyesinde gerçekleşmiştir. Konsolide yurtdışı bira satış hacmi ise, 2017 yılının ikinci çeyreğinde yıllık %3,5 artışla 373 milyon ünite kasa olurken, yılın ilk yarısında %4,1 artış göstererek 605,6 milyon ünite kasa oldu. Meşrubat tarafında ise, Türkiye operasyonunun satış hacmi, yılın ikinci çeyreğinde %2,9 artışla 181,4 milyon ünite kasa olurken, yılın ilk yarısında buzlu çay ve
çay kategorilerindeki büyümenin katkısıyla %2,8 artış göstererek 300 milyon ünite kasa olarak gerçekleşti. Uluslararası operasyonlar satış hacmi, yılın ikinci çeyreğinde Pakistan ve Orta Asya operasyonlarının katkısıyla %4,1 artış kaydederek 191,2 milyon ünite kasa olurken, ilk yarıdaki satış
hacmi %5,4 artışla 305,3 milyon ünite kasa olmuştur. (KAP)
RAYSG…Nötr… Şirketin Ocak – Haziran 2017 döneminde brüt prim üretimi %16.8 yükselişle 352.9 milyon TL olarak gerçekleşti. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ağustos vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,9 yükselişle 131,525 seviyesinden tamamladı. Ağustos vadeli kontratın, gün içerisinde 131,000 – 132,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Geçtiğimiz hafta içerisinde Fed Başkanı Janet Yellen’ın söylemlerinin global piyasalarda güvercin bir tutum sergilendiği şeklinde yorumlanması sonrasında haftanın son işlem gününde ABD’de
Haziran ayı enflasyonunda görülen zayıflama sonrası ABD doları gelişen ülke para birimleri karşısında önemli ölçüde değer kaybetti. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,78 değer kazancı ile tamamladı.
Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Dün de Fed Başkanı Janet Yellen’ın söylemlerinin global piyasalarda güvercin bir tutum sergilendiği şeklinde yorumlanması sonrası ABD Doları dünya genelinde değer kaybetse de, gün içerisinde gelişmiş ülke para birimleri ve emtialar karşısında kayıplarının bir kısmını telafi etti. Dün ABD Doları’nın dünya genelinde değer kaybetme eğilimine rağmen altında da değer kazancının sınırlı kaldığı görüldü. ABD Doları’nda gün sonunda görülen tepki alımları sonrası, altın dünü dolar karşısında %0,24 değer kaybı ile tamamladı. Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Geçtiğimiz hafta içerisinde Fed Başkanı Janet Yellen’ın söylemlerinin global piyasalarda güvercin bir tutum sergilendiği şeklinde yorumlanması sonrasında haftanın son işlem gününde ABD’de Haziran
ayı enflasyonunda görülen zayıflama sonrası ABD doları tüm gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaydetti. Euro günü dolar karşısında %0,63 değer kazancı ile tamamladı. EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)