E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
29 Haziran 2018 - 09:29 borsagundem.com

BIST 100 endeksinin de global hisse piyasalarındaki pozitif eğilime bağlı olarak güne yükselişle başlaması bekleniyor

BIST, POZİTİF AYRIŞMA EĞİLİMİNİ KORUDU…

BIST 100 endeksi, günü %0,28 yükselişle 96.226 seviyesinden tamamladı. Sektörlerin çoğunluğu günü yükselişle kapatırken, en çok artan %1,30 ile sağlık sektörü oldu.

ABD borsalarında Endeksler, ABD merkezli teknoloji şirketlerine yapılan Çin yatırımlarına yönelik ABD duruşundaki belirsizliğin artmasıyla ilgili önceki kazanımları tersine çevirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin dolardaki artış ve dış finansman ihtiyacı nedeniyle risklere en çok maruz kalan ülkelerden biri olduğunu bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'de seçimlerin sona erdiğine işaret ederek, Türkiye ile daha verimli bir diyalog kurulabileceği yönünde olumlu görüş bildirdi.

Yurtiçinde İnşaat maliyet endeksi, 2018 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre %2,03, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,91 arttı. Ekonomik güven endeksi Haziran ayında bir önceki aya göre %3,3 oranında azalarak 93,5 değerinden 90,4 değerine düştü. Ekonomik güven endeksindeki düşüş, reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

ABD ekonomisi 2018 1.Çeyrekte %2 büyüdü, beklenti büyümenin %2,2 şeklinde olacağı yönündeydi.

AB’NİN GÖÇMEN POLİTİKASI KONUSUNDAKİ UZLAŞMASININ ARDINDAN GLOBAL RİSK İŞTAHINDA POZİTİF SEYİR GÖRÜLMEKTE…

Sabah itibariyle Asya piyasaları, AB’nin göçmen politikaları konusunda bugün sabaha karşı uzlaşmaya varmasıyla pozitif seyrediyor. S&P vadeli hisse piyasaları %0,3 yükselişte. BIST 100 endeksinin de global hisse piyasalarındaki pozitif eğilime bağlı olarak güne yükselişle başlamasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

KRDMD… Kardemir, 11.06.18 tarihinde başlatılan paylarının, borsada nominal bedeli toplam 100.000.000 TL tutarına kadar kendi paylarından geri alım sürecine son vermiştir.

KUTPO… Kütahya Porselen, 26.06.2018 tarihinde 138065 sayılı Yatırım Teşvik Belgesi almıştır. Porselen Üretimi yatırımının yararlanacağı destek unsurları; K.D.V. İstisnası, Gümrük Vergi Muafiyeti, Vergi İndirimi Oranı (%80, YKO %40) Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği 7 yıl ve Faiz Desteğini kapsamaktadır.

VESBE… Vestel Beyaz Eşya, Manisa OSB'de 750 bin adet/yıl çamaşır makinası ve 750 bin adet/yıl çamaşır kurutma makinası üretim kapasitesi ile kurduğu yeni üretim tesisinin çamaşır makinası bölümünde test üretimi çalışmaları nı tamamlayarak seri üretime başlanmıştır.

BIST 30 Kontratı

Global hisse piyasalarındaki risk iştahı artışına bağlı olarak kontratın haftanın son işlem gününe pozitif açılışla başlamasını beklemekteyiz.

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 0,15% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 116,200 - 120,100 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dolardaki değer kayına bağlı olarak kontratın güne hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında %0,05 değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4,5550 - 4,6520 bandında hareket etmesi beklenebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Kontratın güne yatay açılışla başlamasını beklemekteyiz.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0,49% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.249 - 1.262 bandında hareket etmesi beklenebilir.

EURUSD Kontratı

Avrupa’da göçmen politikası konusundaki uzlaşma nedeniyle eurodaki değer kazancıyla beraber kontratın güne yükselişle başlamasını beklemekteyiz.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0,10% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,1514 - 1,1644 bandında hareket etmesi beklenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)