E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
23 Kasım 2017 - 09:01 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin hafif yükselişle başlamasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini bekliyoruz

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL HİSSE PİYASALARINDAKİ POZİTİF SEYİR EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi dün, global hisse piyasalarındaki yükseliş eğilimi, ABD’de dayanıklı mal siparişlerinin zayıf gelmesi eşliğinde Dolar’da global bazda gözlenen zayıflama ve Rusya’da Türkiye, Rusya ve İran arasında yapılan görüşmede pozitif açıklamaların yapılması paralelinde günü %0,7 yükselişle 105,964 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %2,0, BIST Sanayi Endeksi ise %0,3 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
DÜŞÜK İŞLEM HACİMLİ HAFİF YÜKSELİŞ EĞİLİMİ…

ABD’de FED tutanaklarında yetkililer yakın zamanda faiz artırımı öngördüklerini açıklamalarına karşın enflasyon konusunda endişelerini dile getirmelerinin ardından Dolar global bazda değer kaybediyor. Gelişen ülkelerde ise, bu durum piyasalardaki yükselişi desteklemekte. Mevcut durumda, TL’de 3,98 seviyesinde 3,93 seviyelerine gerçekleşen geri çekilme endekste yükselişe destek olabilir. Ek olarak, bugün ABD borsaları şükran günü dolayısıyla kapalı. Bu nedenle, bugün işlem hacminin düşük olmasını beklemekteyiz. Bugün yurtiçinde de ekonomik gündem sakin seyrederken, sabah itibariyle Asya hisse piyasaları hafif yükseliş eğilimli seyir izlemekte. BIST 100 Endeksi’nin hafif yükselişle başlamasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

TTKOM…Nötr… Şirket CEO’su Paul Doany, önümüzdeki hafta bir sonraki beş yıllık planı hazırlayacaklarını, şirketin yatırımlarında bir sorun olmadığını, kendi döneminde beş firmaya yatırım yapıldığını ve üç firmaya daha yatırımın gerçekleşeceğini söyledi. (Business HT)

OTKAR/TMSN…Sınırlı Pozitif… Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Altay Tankı projesi ihalesinde tekliflerin Cuma günü verildiğini ve önümüzdeki günlerde sonuçlandıracaklarını söyledi. (Business HT)

MGROS…Sınırlı Negatif… Şirketin doğrudan %15,3'üne sahip olan Moonlight Capital S.A, Migros Ticaret A.Ş. paylarının, şirket sermayesinin yaklaşık %7,3’ünü temsil eden yaklaşık 13 milyon TL nominal değerli kısmının yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satışı için Goldman Sachs International ve J.P. Morgan Securities plc ile 22 Kasım 2017’de sözleşme imzaladığını açıkladı. Satış fiyatının ise Hisse başına 26 TL olarak belirlendiği belirtildi. (KAP)

ZOREN…Sınırlı Pozitif… Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, son 10 yılda 2 milyar USD civarında yatırım yaptıkları yenilenebilir enerji alanında, yenilenebilir ve temiz kaynaklara dayalı yatırımlar yapmaya devam edeceklerini açıkladı. (Dünya)

SASA…Pozitif… Şirket, 21 Kasım 2017 tarihinde yapmış olduğu Yönetim Kurulu toplantısında, piyasalarda meydana gelen dalgalanmaların şirket hissesinde oluşturduğu fiyat nedeniyle, azami 50 milyon TL'ye kadar SASA hissesi geri alımı yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi. (KAP)

KLNMA…Nötr… Şirket, Temiz Enerji ve Enerji Altyapı Projelerinin Finansmanı kapsamında Taksitli Satış yöntemi ile kullandırılmak üzere İslam Kalkınma Bankası’ndan sağlanan 200 milyon USD tutarındaki finansman için sözleşmenin imzalandığını bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,7 yükselişle 131,900 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 131,250 – 132,7500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, FED tutanaklarında üyelerin enflasyon endişelerini belirtmesi, Başkanı Janet Yellen'ın enflasyon konusundaki temkinli açıklamaları ve zayıf gelen ABD dayanıklı mal siparişleri verisi ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası da global seyre eşlik etti. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,3 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, FED tutanaklarında üyelerin enflasyon endişelerini belirtmesi ve zayıf gelen ABD dayanıklı mal siparişleri verisi ile birlikte Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerilemeye bağlı olarak yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın FED tutanaklarında üyelerin enflasyon endişelerini belirtmesi, FED Başkanı Janet Yellen'ın enflasyon konusundaki temkinli açıklamaları ve zayıf gelen ABD dayanıklı mal siparişleri verisi ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, global seyre eşlik etti. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,4 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)