E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
22 Kasım 2017 - 09:01 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükselişle başlaması ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ CAZİP ÇARPANLARDAN İŞLEM GÖRMESİ İLE YÜKSELDİ...

BIST 100 Endeksi dün, TL’deki değer kaybı paralelinde güne düşüşle başlamasına karşın yurtdışı piyasalardaki olumlu seyir ile birlikte cazip çarpanlardan işlem görmesi paralelinde gelen tepki alımları eşliğinde günü %1,3 yükselişle 105,268 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,04, BIST Sanayi Endeksi ise %2,2 oranında yükseldi. Ayrıca dün, TCMB Bankalararası Para Piyasası'nda borç alabilme limitlerini 22 Kasım 2017 tarihinden geçerli olmak üzere gecelik olarak yapılan işlemler için (O/N) sıfıra düşürdü. Böylelikle, %12,00 seviyelerinde bulunan ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %12,25 seviyelerine yükselecek.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL HİSSE PİYASALARINDAKİ YÜKSELİŞ EŞLİĞİNDE POZİTİF SEYİR…

Son bir haftalık zaman dilimi içerisinde %5’e yakın gerileyen BIST 100 Endeksi ile yükseliş trendi devam eden gelişen ülke piyasaları arasında fark açılmakta. Son bir haftada BIST 100 Endeksi gelişen ülke piyasalarına göre %7 daha kötü performans gösterdi. Bu nedenle, BIST 100 Endeksi’nin, global hisse piyasalarındaki pozitif risk iştahı ve cazip çarpanlardan işlem görmesi ile birlikte gelişen ülke piyasaları ile arasındaki farkın bir miktar kapanacağını düşünmekteyiz. Ancak orta vadeli görünüm ise, hafif negatif görünmekte. CDS ve tahvil faizlerindeki son dönemdeki yükselişin orta vadede özellikle bankacılık hisseleri açısından risk unsuru olarak kalmaya devam edeceğini öngörmekteyiz. Bugün global piyasalarda FED’in Kasım ayı para politikası toplantı tutanakları takip edilecek. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli Hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükselişle başlamasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

TCELL…Nötr… Şirket, sermayesinin tamamına sahip olduğu Ukrayna'da kurulu lifecell Limited Liability Company tarafından Ukrayna'da kurulan "Paycell LLC" unvanlı finansal şirketin kredi verme ve leasing lisanslarının tamamlandığını ve yerel para transferi lisansı başvuru sürecinin devam ettiğini bildirdi. (KAP)

EKGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket, Dağ Mühendislik Müteahhitlik Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 2.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi sözleşmesinin imzalandığını ve şirket payı toplam gelirinin 551 milyon TL olacağını açıkladı. (KAP)

TTKOM…Nötr… Medyada çıkan habere göre, Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük altıncı telekomünikasyon şirketi olan Ooredoo, Türk şirketin %55’ine sahip olan Otaş’a teklif vermeye karar verdiği belirtildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, kendisine tahsisli frekans bantgenişlikleri dışında farklı bantgenişliklerinde izinsiz olarak kullanmak suretiyle frekans ihlalinde bulunduğu tespit edilen Türk Telekomünikasyon hakkında, 2013 yılı net satışları olan 7,237 milyon TL’nin on binde biri (%0,01) oranında idari para cezası (yaklaşık 725 bin TL) uygulanmasına karar verildiğini bildirdi. (Business HT/BTK)

YAYLA…Sınırlı Pozitif… Şirket, İller Bankası Anonim Şirketi Yatırım Kordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan ihale sonucunda şirket uhdesinde kalan 19,7 milyon TL’lik Akbük Kanalizasyon İnşaatı işinin sözleşmesinin 21.11.2017 tarihinde imzalandığını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,3 yükselişle 131,075 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 130,500 – 132,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası tahvil faizlerindeki yükseliş eşliğinde negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,9 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerilemeye bağlı olarak hafif yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,2 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro, global seyre eşlik etti. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)