E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
02 Kasım 2017 - 09:22 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün dolardaki geri çekilme ve artan işlem hacminin desteğiyle hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ POZİTİF GELİŞEN ÜLKE PİYASALARI İLE YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi dün, KGF’nin sürekli hale geleceğinin açıklanmasının ardından önümüzdeki dönemlerde karları düşmesi beklenen bankacılık sektörü hisselerinin üzerinden baskının kalkması eşliğinde ralli yapması ve global hisse piyasalarındaki olumlu seyrin devam etmesi paralelinde günü %2,6 yükselişle 113,024 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %3,4, BIST Sanayi Endeksi ise %1,6 oranında yükseldi. Ayrıca, dün öncü ihracat verileri açıklandı. TİM verilerine göre ihracat, Ekim'de geçen senenin aynı dönemine göre %15,6 artarak 13,5 milyar USD’ye yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
POZİTİF RİSK İŞTAHINA BAĞLI OLUMLU SEYRİN DEVAMI…

BIST, yurtiçinde büyüme hikayesinin devam etmesi ve pozitif risk iştahı ile birlikte global piyasalardaki hisse al, tahvil sat modunun devam etmesiyle birlikte rekor seviyelere yükselmesinin ardından BIST 100 Endeksi’nin hem gelişen ülke piyasaları hem de kendi tarihsel iskontosuna göre iskontolu işlem görmesi paralelinde olumlu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz. Ayrıca, ABD Başkanı Trump, yaptığı açıklamada bugün FED başkanını açıklayacağını belirtti. Janet Yellen, Jerome Powell ve John Taylor adaylar arasında yer alırken, mevut durumda piyasalarda ön plana çıkan isim Jerome Powell olarak görünmekte. Beklentilere paralel olarak Powell’ın FED Başkanı olması durumunda Yellen’ın politikasını sürdüreceği beklentileriyle gelişen ülke para birimleri ve piyasalarının olumsuz etkilemeyeceğini düşünmekteyiz. Sabah itibariyle Asya Hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün Dolar’daki geri çekilme ve artan işlem hacminin desteğiyle hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

CCOLA…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %4 artışla beklentilerin hafif üzerinde olarak 241 milyon TL (beklenti 214 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK, 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %5 artışla beklentilere paralel olarak 517 milyon TL (beklenti 510 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

SKBNK…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı üçüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %56 artışla olarak 34 milyon TL net kar açıkladı. (KAP)

Bankacılık Sektörü…Pozitif… Başbakan Binali Yıldırım, Kredi Garanti Fonu’nun sürekli hale geleceğini ve piyasaya kaynak temin etmeye devam edeceğini açıkladı. (Business HT)

KRONT…Sınırlı Pozitif… Şirket ABD’de bulunan bağlı ortağı Krontech’in, ürünlerini Meksika'da pazarlamak üzere Controltrack firması ile distribütörlük sözleşmesi imzaladığını ve bu sözleşme çerçevesinde şirketin, Controltrack'den 142,295 USD tutarında ilk siparişini aldığını açıkladı. (KAP)

CUSAN…Sınırlı Pozitif… Şirket, Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. tarafından inşa edilmekte olan Eskişehir Şehir Hastanesi Projesi'nin ısı yalıtımsız alüminyum doğrama ve otomatik kayar kapı imalat/montaj taahhüt işleri için yeni bir sözleşme imzaladığını ve imzalanan sözleşmenin bedelinin KDV hariç 5,6 milyon TL olduğunu açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %3,0 yükselişle 141,475 seviyesinden tamamladı.
Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 140,750 – 142,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün gelişen ülke para birimlerine karışık seyir izlerken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,2 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, FED başkanlığı için Jerome Powell’ın ön plana çıkmasıyla birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerilemeye bağlı olarak hafif yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,7 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans sergilediği günde Euro, negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Kasım vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü yatay seyir ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)