E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
11 Eylül 2017 - 09:26 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün global pozitif risk iştahı ile birlikte hafif yükselişle açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ ABD’DE ZARRAB SORUŞTURMASINA İLİŞKİN GELİŞMELERLE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, güne yatay seyirle başlamasına karşın gün içerisinde ABD’de hakim Richard Berman’ın Pazartesi günü Reza Zarrab, 25 Eylül’de ise Mehmet Hakan Atilla’nın ifade vereceğini açıklaması ve hafta sonu kuruluş yıldönümü olması dolayısıyla Kuzey Kore’nin olası yeni füze denemesi riski ile birlikte günü %1,2 düşüşle 108,452 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,9, BIST Sanayi Endeksi ise %0,6 oranında geriledi. Ayrıca Cuma günü yurtiçinde Temmuz ayı sanayi üretim verisi takip edildi. Temmuz ayında sanayi üretimi yüksek baz etkisi ile birlikte beklentilerin üzerinde olarak aylık bazda %2,3, yıllık bazda ise %14,5 artış gösterdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
POZİTİF RİSK İŞTAHI İLE BİRLİKTE YÜKSELİŞ EĞİLİMLİ SEYİR…
SAAT 10:00 TÜRKİYE 2017 YILI İKİNCİ ÇEYREK GSMH BÜYÜMESİ…

Bugün piyasaların gündemi yurtiçinde açıklanacak 2017 yılı ikinci çeyrek GSMH büyümesi olacak. Bloomberg anketlerine göre beklenti, çeyreklik bazda %1,8, yıllık bazda ise %5,7 büyüme yönünde. Bizim beklentimiz ise, güçlü gelen öncü göstergelerle birlikte büyüme rakamının beklenildiği gibi güçlü gerçekleşeceği şeklinde. Fakat veri geçmiş dönemi yansıttığından dolayı piyasalar üzerindeki etkisinin sınırlı olmasını beklemekteyiz. Piyasalar mevcut durumda üçüncü çeyrekteki büyüme rakamına odaklanmış durumda. Güçlü ihracat rakamları ile sanayi üretimi ve imalat PMI eşliğinde üçüncü çeyrekte de yetkililerin belirttiği gibi güçlü büyüme rakamı göreceğimizi düşünmekteyiz. Ayrıca, bugün ABD’de Reza Zarrab’ın ifadesine ilişkin haber akışı da izlenilecek. Haftanın geri kalanında ise, piyasaların takip edeceği diğer önemli konular Perşembe günü yurtiçinde TCMB para politikası toplantısı (faiz artırımı/indirimi beklenmemekte) ve ABD enflasyon olacak. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları ve ABD vadeli hisse piyasaları yükselişte. BIST 100 Endeksi’nin bugün global pozitif risk iştahı ile birlikte hafif yükselişle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TUPRS…Sınırlı Pozitif… Moody's, şirketin not görünümünü "Durağan"dan "Pozitif"e yükselttiğini açıkladı. (Bloomberg HT)

AKSEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, Kapıdağ Rüzgâr Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 40 milyon USD’ye, Manisa Karakurt Rüzgâr Santrali ve Hatay Sebenoba Rüzgâr Santrali'ne sahip Deniz Elektrik Limited Şirketi'nin ise 60,5 milyon USD’ye satış işlemlerinin tamamlandığını ve ön ödeme sonrası kalan 60,5 milyon USD’nin tahsil edildiğini açıkladı. (KAP)

ECILC…Pozitif… Şirketin %99,49 pay sahibi olduğu Eczacıbaşı Gayrimenkul, Kanyon ve Ormanada projelerinden sonra iki yeni projeye başlayacağı, projelerden birinin Kartal’da 317 dönümlük alanda diğerinin ise Ayazağa‘da 76 bin metrekarelik alanda olacağı belirtildi. Eczacıbaşı Gayrimenkul Genel Müdürü Orhan Gündüz, İki arazide de imar çalışmalarının sürdüğünü ve bu çalışmaların 6 ile 12 ay içinde biteceğini söyledi. (Dünya)

Enerji Sektörü…Nötr… 2017 Temmuz ayında enerji sektörünün üretiminde geçen yılın aynı ayına göre %10,4, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış olarak ise aylık bazda %3,7 artış olduğu açıklandı. (TÜİK)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,4 düşüşle 134,850 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 134,250 – 136,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde ABD Doları gelişen ülke para birimlerine karşı karışık seyir izlerken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Türk Lirası günü ABD Doları karşısında %0,21 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükseliş ve 1350 seviyesi üzerinde gelen kar satışları ile birlikte değer kaybetti. Altın günü ABD Doları karşısında %0,19 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro da global seyre eşlik etti. Euro günü ABD Doları karşısında %0,11 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)