E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
31 Mayıs 2017 - 09:26 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün güç kaybeden dolar ile birlikte hafif yükselişle başlamasını ve gün içerisinde yatayda kalması bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ BANKACILIK SEKTÖRÜ HİSSELERİ EŞLİĞİNDE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün, Merkez Bankası’nın swap ihalesinde TL faizlerini artırmasıyla bankaların maliyetlerinin yükselmesi ile birlikte bankacılık hisselerinde görülen düşüş öncülüğünde günü %0,4 gerileyerek 97,348 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi, %1,2 oranında, BIST Sanayi Endeksi ise %0,4 oranında düştü. Ayrıca, dün ekonomik veri olarak ABD’de FED’in enflasyon açısından yakından takip ettiği verilerden olan çekirdek kişisel tüketim giderleri verisi takip edildi. İlgili veri, aylık bazda beklentilerin üzerinde olarak %0,2, yıllık bazda ise beklentilere paralel olarak %1,5 olarak açıklandı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
NÖTR RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE YATAY SEYİR…

Sabah saatleri itibariyle Asya piyasaları karışık seyrederken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. Bugün ekonomik veri olarak yurt içinde Nisan ayı dış ticaret, yurt dışında ise Avrupa Birliği Mayıs ayı enflasyon verileri takip edilecek. Bloomberg anketlerine göre, beklenti TÜFE’de %1,5, Çekirdek TÜFE’de ise %1,0 artış yönünde. Her ne kadar Başkan Draghi para politikasında gevşemeye ihtiyacı olduklarını söylese de Avrupa enflasyonunda görülecek güçlenme Avrupa Merkez Bankası’nı faiz artırmaya yönlendirebilir. Bu gelişmeler ile birlikte de Euro’daki güçlenme BIST 100’ü pozitif etkileyecektir. Ayrıca, bugün, her ay sonu yayınlanan bankacılık sektörü verilerinin açıklanması bekleniyor. Bankacılık sektöründe kredi ve kar büyümesi hızında görülebilecek yavaşlama, banka hisselerinde satışa neden olabilir. BIST 100 Endeksi’nin bugün güç kaybeden ABD Doları ile birlikte hafif yükselişle başlamasını ve gün içerisinde yatayda kalmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

EKGYO…Pozitif… Şirket, TOKİ ile toplam 7 adet ve 381.172 m² büyüklüğündeki arsalar için 1 milyar TL bedel üzerinden satın alım protokolünün 30.05.2017 tarihinde imzalandığını açıkladı. Arsa alım bedelinin 500 milyon TL’si 29.09.2017 tarihinde, 450 milyon TL'si 29.06.2018 tarihinde ödeneceği belirtildi. Geriye kalan 62 milyon TL’lik tutarın ise TOKİ’den alınan arsanın iade edilmesi ve yapılan önceki işlemlere istinaden mahsup edileceği bildirildi. (KAP)

TTKOM…Nötr… Şirketin %55 hissedarı olan Otaş, 4,75 milyar USD’lik kredinin yeniden yapılandırması için bankalara yeni bir teklifte bulundu. 2013’te toplam 29 bankadan alınan kredide en büyük pay 1,5 milyar USD ile Akbank’a ait. Garanti Bankası’nın yaklaşık 1 milyar USD, İş Bankası’nın ise yaklaşık 500 milyon USD payı bulunmakta. (Business HT)

INDES…Sınırlı Pozitif…Şirket, Samsung Electronics'in Türkiye'deki bağlı şirketi Samsung Electronics Istanbul Pazarlama ve Ticaret ile İstanbul dahil 15 ili kapsayan, Samsung markalı ürünlerinin distribütörlüğü konusunda görüşmelere başlandığını bildirdi. (KAP)

Demir Çelik Sektörü…Sınırlı Negatif… Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, inşaat demiri ile ilgili çalışmanın 29.05.2017 tarihinde Bakanlar Kurulu’na gideceğini ve gümrük vergisinde önemli bir düşüşün olacağını bildirdi.

Halka Arz… Mavi Giyim'in ana ortakları şirkette 23,7 milyon hisseyi satışa sunacağını açıklayarak halka arz sürecini başlattı. Mavi Giyim'de halka arz fiyat aralığı 43,0-51,6 TL olarak belirlendi ve 8-9 Haziran’da talep toplama gerçekleştirilecek. (Business HT)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,3 düşüşle 120,475 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 120,000 – 121,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası pozitif ayrışan para birimlerinin başında geliyordu. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,79 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta, haftanın genelinde Fed belirsizliği nedeniyle yükselişin sınırlı olduğu altın yeni haftada Fed faiz artırımına ilişkin beklentilerin küresel piyasalarda geçtiğimiz dönemlere nazaran stres yaratmamasının etkisiyle değer kazanırken, altında dün kar satışları görüldü. Altın dünü dolar karşısında %0,40 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Hafta içerisinde Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin AB Parlamentosu'ndaki konuşmasında genişlemeci para politikasını koruyan söylemleri ve bölgede enflasyon beklentilerinin zayıflaması euronun görünümünü zayıflatsa da, ABD Doları’nın dünya genelindeki zayıf seyri ile birlikte euro günü Dolar karşısında %0,20 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)