E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
22 Haziran 2018 - 09:23 borsagundem.com

BIST 100 endeksinin Pazar günü yurtiçinde yapılacak olan seçimler öncesinde güne yatay açılışla başlaması ve günü yatay tamamlaması bekleniyor

CAZİP SEVİYELERE GERİLEYEN BIST’TE ALIMLAR DEVAM ETTİ…

Ticaret savaşı gerginlikleri nedeniyle global piyasalardaki negatif seyir ve risk iştahındaki azalma devam ediyor. BIST 100 endeksi ise dün sınırlı pozitif seyir izleyerek günü %0,53 yükselişle 95.057 seviyesinden tamamladı. Endekste en çok yükselenler %6,02 artış ile bilgi teknolojileri, %3,40 artış ile otomotiv ve %1,47 ile sanayi sektörü oldu. En çok düşen sektör ise %1,99 ile enerji sektörü oldu.

Büyük ekonomilerin Merkez Bankası Başkanları, açıklamalarında ticari gerginliklere ilişkin endişelerini dile getirmeye devam ediyor. FED Başkanı Powell, ticaret politikasındaki değişiklikler nedeniyle görünümü sorgulayabileceğini açıkladı. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi ise gelişmelerin para politikası üzerine olan etkisini gözlemlemek için henüz erken olduğunu fakat iyimser düşünmediğini belirtti.

Global yatırım bankalarından bazı stratejistler, gelişen piyasa varlıklarının yeşil ışık verdiğini, son dönemdeki sarsılmalara rağmen gelişen piyasaların iyi durumda olduğunu ve tahvillerinin alınabilir olduğunu belirtti.

Yurtiçinde tüketici güven endeksi Haziran ayında, bir önceki aya göre %0,6 artarak 70,3 oldu. Böylece endekste sınırlı bir iyileşme görüldü. Genel ekonomik durum beklentisi endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre %4,2 azalarak 90,8 oldu.

Hazır beton sektöründe faaliyet, güven, beklenti ve bileşik endeks olan Hazır Beton Faaliyet Endeksi, Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,3 düştü.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil projesine ilişkin; otomobillerin B ve C segmentlerinde beş model olacağına dair açıklamada bulundu.

SEÇİMLER ÖNCESİ SON İŞLEM GÜNÜNDE BIST’TE YATAY SEYİR BEKLEMEKTEYİZ…

Sabah itibariyle Asya piyasaları karışık ve S&P vadeli hisse piyasaları hafif pozitif seyir izlemekte. BIST 100 endeksinin ise Pazar günü yurtiçinde yapılacak olan seçimler öncesinde güne yatay açılışla başlamasını ve günü yatay tamamlamasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

AKMEN… Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yurt içinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 400.000.000 TL ihraç tavanı içinde borçlanma aracı ve 150.000.000 TL ihraç tavanı içinde yapılandırılmış borçlanma aracı ihraç edecek.

ISATR, ISBTR, ISCTR… Türkiye İş Bankası A.Ş. tarafından, planlanan nominal tutar 500 milyon TL olmasına rağmen, söz konusu halka arza fazla talep gelmesi nedeniyle 674,4 milyon TL nominal değerli 207 gün vadeli finansman bonosu ihracı gerçekleştirilmiştir.

PETKM… Şirketin çıkarılmış sermayesinin, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere, 1.500.000.000 TL'den 1.650.000.000 TL'ye artırılması için SPK’ya yapılan başvurusu 20.06.18 tarihinde onaylanmıştır.

BIST 30 Kontratı

BIST 30 kontratının seçimler öncesi güne yatay açılışla başlamasını beklemekteyiz.

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 0.11% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 114.200 - 118.700 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Global olarak dolardaki zayıflamayla beraber kontratın güne düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 0.18% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.6860 - 4.8190 bandında hareket etmesi beklenebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Kontratın dolar endeksindeki zayıflama nedeniyle güne hafif pozitif başlamasını beklemekteyiz.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.50% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,260 - 1,276 bandında hareket etmesi beklenebilir.

EURUSD Kontratı

Kontratın dolar endeksindeki zayıflama nedeniyle güne yükselişle başlamasını beklemekteyiz.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.24% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1550 - 1.1680 bandında hareket etmesi beklenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)