E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
18 Aralık 2017 - 09:09 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif alıcılı açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ KAR REALİZASYONLARI EŞLİĞİNDE HAFİF GERİLEDİ...

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, dünkü hızlı yükselişin ardından gelen hafif kar realizasyonları ve hafta sonu riski almak istemeyen yatırımcıların temkinli davranması eşliğinde günü %0,3 düşüşle 109,330 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,4 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,5 oranında yükseldi. Ayrıca, yurtiçinde Eylül ayı işsizlik oranı geçen aya benzer bir şekilde %10,6 olarak gerçekleşti. Kasım ayında yurtiçi merkezi yönetim bütçe fazlası ise, 8,5 milyar TL oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
DEVAM EDEN POZİTİF RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE HAFİF YÜKSELİŞ…

Bu hafta global gündem sakin seyrediyor. Yurtiçinde önemli bir verinin açıklanması beklenmezken, ABD’de 2017 yılı üçüncü çeyrek GSMH büyümesi ve FED’in enflasyon göstergeleri açısından yakından takip ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları izlenilecek. BIST 100 Endeksi’nin ise hafta genelinde, dördüncü çeyrek bilanço beklentilerinin yavaş yavaş fiyatlanmaya başlaması, piyasa çarpanları açısından ucuz kalmaya devam eden bankacılık hisselerinin endeksi desteklemesi ve global hisse piyasalarındaki yükselişin devam etmesi paralelinde hafif pozitif seyir izlemesini beklemekteyiz. Bugüne geldiğimizde ise global gündem sakin seyrediyor. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları ve ABD vadeli Hisse piyasaları ise hafif yükselişte. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif alıcılı açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Nötr… Şirket Genel Müdürü Bilal Ekşi, yönetim kurulunun talebi doğrultusunda Anadolu Jet'in ayrı bir şirkete dönüştürülmesinin değerlendirildiğini ve yılsonunda karar verileceğini belirtti. (Habertürk)

ASELS…Sınırlı Pozitif… Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yerli gemi trafik sistemi projesini 16 ay içinde tamamlayıp 15 Nisan 2019'da hizmete sunacaklarını, projede, Aselsan ve Havelsan’ın birlikte çalıştığını ve proje bedelinin 59 milyon TL olduğunu söyledi. (Dünya)

ULKER…Sınırlı Pozitif… Şirket, Yıldız Holding'in bağlı ortaklığı UB Group Limited'e ait International Biscuits Company hisselerinin tamamını satın almaya karar verildiğini ve şirket değerinin 56 milyon USD olup, şirket net borç sonrası satın alım bedelinin 40 milyon USD olduğunu bildirdi. (KAP)

YKBNK…Nötr… Şirket Grup Direktörü Serkan Ülgen, 2018 yılında daha çok yatırım kredilerine olan taleple artış trendinin süreceğini belirtti. (Dünya)

OTKAR/TMSN…Sınırlı Pozitif… Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, yerli tankta seri üretimin 2019 yılının ilk çeyreğinde başlayacağını duyurdu. (Business HT)

AKGUV…Sınırlı Pozitif… Şirket, 31 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin, 37 milyon TL'ye artırılması nedeniyle nitelikli yatırımcılara ihraç edilen payların 1 TL nominal değerli pay için 5,15 TL baz fiyatla satış işleminin Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla 15/12/2017 tarihinde gerçekleştirildiğini bildirdi. Ayrıca şirket, nitelikli yatırımcılarına satış işleminde yaklaşık iki katı talep geldiğini açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,2 düşüşle 135,675 seviyesinden tamamladı.

Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 135,000 – 136,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın son işlem gününde, ABD’de vergi tasarısına ilişkin gelişmeler ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşısında karışık seyir izlerken, Türk Lirası pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,3 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD’de vergi tasarısına ilişkin gelişmeler ile birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerilemeye bağlı olarak yükseldi. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, ABD’de vergi tasarısına ilişkin gelişmeler ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,2 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)