E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
16 Haziran 2017 - 09:41 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un bugün global nötr risk iştahı eşliğinde güne yatayda açılması ve gün içerisinde yatayda kalması bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ ABD DOLARI’NIN GÜÇLENMESİ İLE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün, FED toplantısı sonrasında ABD Doları’nın global piyasalarda değer kazanması ve paralelinde gerileyen global hisse piyasaları eşliğinde günü %0,9 düşüşle 98,737 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,9, BIST Sanayi Endeksi ise %0,5 oranında geriledi. Ayrıca, dün piyasanın gündemi TCMB faiz oranı kararıydı. TCMB, beklentilere paralel olarak politika faizi ve geç likidite penceresinde herhangi bir değişikliğe gitmedi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAKİN GÜNDEM EŞLİĞİNDE YATAY SEYİR…

Sabah itibariyle, Asya piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif yükselişte. Bugün yurt içinde gündem sakin seyrederken, yurt dışında Euro bölgesi enflasyon verileri takip edilecek. Bloomberg anketlerine göre, beklenti TÜFE ve Çekirdek TÜFE’nin yıllık bazda sırasıyla, %1,4 ve %0,9 artması yönünde. Son aylarda düşük petrol fiyatları nedeniyle Euro bölgesi enflasyonundaki yavaşlamanın Euro pozitif havayı değiştireceğini düşünmemekteyiz. Bunun paralelinde Euro pozitif gelişmelerden olumlu etkilenmeye devam edeceğimizi düşünüyoruz. BIST 100 Endeksi’nin bugün global nötr risk iştahı eşliğinde güne yatayda açılmasını ve gün içerisinde yatayda kalmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ASELS…Sınırlı Pozitif… Şirket, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. ile Komando Modernizasyonu Elektro Optik Sistemleri Tedariki ile ilgili olarak toplam bedeli 40,4 milyon USD ve 128,1 milyon TL olan bir sözleşme imzalandığını açıkladı. (KAP)

SAHOL…Nötr… Enerjisa Enerji A.Ş., bu yıl içinde elektrik dağıtım birimini halka arz etmek üzere Citigroup Inc., HSBC Holdings Plc. ve Bank of America’nın yetkilendirdi. Kaynaklara göre, halka arzın zamanlamasının piyasa koşullarına bağlı olacağı, değerlemenin düşük bulunması halinde ise halka arzdan vazgeçilebileceği belirtildi. (Business HT)

PGSUS…Sınırlı Pozitif… Şirketin Mayıs 2017’de toplam yolcu sayısı, geçen senenin aynı dönemine kıyasla, %12,1 artarak 2,3 milyon yolcu (iç hatlar +%8,6 ve dış hatlar +%18,7) oldu. Böylece, şirketin toplam yolcu sayısındaki yıllık büyüme Nisan ayında %6,8 iken, Mayıs ayında %7,3 olarak gerçekleşti. Mayıs 2017 yılında doluluk oranları ise, sırasıyla, iç hatlarda %86,7, dış hatlarda %81,1 ve toplamda %84,5 oldu. Mayıs 2016 döneminde doluluk oranları sırasıyla, iç hatlarda %83,6, dış hatlarda %72,7 ve toplamda %79,4 olarak gerçekleşmişti. (KAP)

AKSEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, iştirakinin sahibi olduğu ve 27 MW kurulu güce sahip Kıyıköy Rüzgar Enerjisi Santrali'nin Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim A.Ş. ve Borusan Danışmanlık ve Ortak Hizmetler A.Ş.'ye 60,1 milyon USD bedelle satışı konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Kıyıköy RES'in Hisse devir tarihinde mevcut kurulu gücü için 38,5 milyon USD ödenmesi ve 72 MW'a kadar yapılacak olan kapasite artırımı için bakiye bedelin gerekli izinlerin alınmasının ardından belirlenen söz konusu değerden borçlar düşüldükten sonra kalan meblağın devri şeklinde ödenmesinin uygun bulunduğu belirtildi. (KAP)

GSRAY…Pozitif… Şirketin Riva’daki arazisi 3,1 milyar TL’ye satıldı. Şirketin %38’lik gelir payı oranına göre elde edeceği toplam gelir 1,178 milyon TL olacak. (Bloomberg HT)

BRSAN…Sınırlı Pozitif… Şirket, 62,872 metrekare büyüklüğünde olan ve Kocaeli ilinde bulunan arsasını 87,8 milyon TL’ye sattığını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,7 düşüşle 121,900 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 121,500 – 122,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Hafta içerisinde açıklanan Fed kararları ve basın açıklaması sonrasında dünya genelinde değer kazanma eğilimi gösteren ABD Doları dün de söz konusu kazancını sürdürdü. Özellikle gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısındaki değer kaybı dikkat çekerken, Türk Lirası söz konusu ülke para birimlerine eşlik etti. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,70 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Hafta içerisinde Fed toplantısı öncesinde temkinli seyir izleyen altın, Fed kararları sonrasında ABD Doları’nın dün de dünya genelinde değer kazanması sonrası zayıf seyir izlemeye devam etti. Altın günü Dolar karşısında %0,55 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün global bazda değer kazanan ABD Doları karşısında G10 para birimleri zayıf bir görünüm sergiledi. Euro da söz konusu ülke para birimlerine eşlik ederek, günü dolar karşısında %0,65 değer kaybı ile tamamladı. Bugün Avrupa’da bölgenin Mayıs ayına ilişkin enflasyon verileri paritenin seyrinde hareketlilik yaratabilir.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)