E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
07 Haziran 2017 - 09:28 borsagundem.com

Kritik veriler öncesinde Borsa İstanbul'da yatay seyir gerçekleşebilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ 98,000 SEVİYESİ ÜZERİNDE GÜÇLÜ KALMAYA DEVAM ETTİ…

BIST 100 Endeksi dün global hisse piyasalarındaki negatif risk iştahı eşliğinde güne düşüşle başlamasına rağmen 98,000 seviyesi üzerinde tutunarak günü %0,1 yükselişle 98,332 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi, %0,2, BIST Sanayi Endeksi ise %0,3 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
KRİTİK PERŞEMBE ÖNCESİ SON GÜN…

Perşembe günü gerçekleşecek İngiltere seçimleri, Avrupa Merkez Bankası toplantısı ve eski FBI başkanı Corney’in kongrede yapacağı konuşma öncesinde, sabah itibariyle Asya piyasaları yükselirken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. Bugün yurt içinde gündem sakin seyrederken, yurt dışında Avrupa Bölgesi 2017 yılı birinci çeyrek GSMH verisi takip edilecek. BIST 100 Endeksi’nin bugün yükselen Asya piyasaları eşliğinde hafif yükseliş ile başlasa bile gün içerisinde önemli gündem maddelerinin izleneceği Perşembe günü öncesinde yatırımcıların yeni pozisyon alma konusunda isteksiz davranabileceklerinden dolayı yatayda kalmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ASELS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Nurol Makina ve Sanayi A.Ş. ile SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi tedariki ile ilgili olarak 27.04.2016 tarihinde imzaladığı sözleşmeye ilişkin 05.06.2017 tarihinde değişiklik yapıldığını ve toplam 15,5 milyon Euro ek sipariş aldıklarını açıkladı. Ayrıca, şirket Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. ile de SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi tedariki ile ilgili olarak 20.07.2016 tarihinde imzaladığı sözleşmeye ilişkin 29.05.2017 tarihinde değişiklik yapıldığını ve toplam 15,5 milyon Euro ek sipariş aldıklarını açıkladı. (KAP)

VESTL…Sınırlı Pozitif… Şirket, özellikle Orta Doğu ve Afrika'daki satışlarını arttırma hedefi doğrultusunda, %100 bağlı ortaklığı Vestel Ticaret A.Ş.’nin, Dubai serbest ticaret bölgesinde satış ve pazarlama konularında faaliyet gösterecek bir şirket kuracağını bildirdi. (KAP)

MGROS…Nötr… Şirket, Mayıs ayı içerisinde 10 adet Migros, 8 adet Migros Jet, 1 adet 5M Migros ve 1 adet Macrocenter formatında toplam 20 adet satış mağazası açtıklarını açıkladı. 31 Mayıs 2017 itibariyle şirketin mağaza sayısı, iştiraki Kipa'nın 168 mağazası dahil, yurtiçinde 1,790 ve yurtdışındaki iştirakleri vasıtasıyla 39 olmak üzere toplam 1,829'dur. (KAP)

Demir Çelik Sektörü…Sınırlı Negatif… Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, demirde %30 olan gümrük vergisi oranının yarıdan fazla indirilmesine ilişkin kararnamenin Bakanlar Kurulu’nda imzalandığını duyurdu. Ek olarak, Mısır Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mısır, Türkiye'den ithal edilen çeliğe %10-19 aralığında geçici gümrük vergisi getirildiğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye ve Çin arasında demiryolu işbirliği anlaşması Resmi Gazete’de yayınlanarak onaylandı. (Bloomberg HT/Business HT)

Yabancı İşlemleri… Borsa İstanbul verilerine göre, yabancı yatırımcılar Mayıs ayında 151 milyon USD’lik net alım gerçekleştirdi. Yabancı yatırımcıların en çok net alım yaptığı hisseler SAHOL, THYAO, HALKB, VAKBN ve KRDMD olurken, en fazla net satışın yapıldığı hisseler TCELL, KCHOL, ASELS, SASA ve BANVT oldu. (Business HT)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,2 yükselişle 121,300 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 121,000 – 122,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün küresel piyasalarda riskten kaçış eğiliminin baskın karakter olması nedeniyle gelişen ülke para birimleri karşısında sınırlı değer kaybetti. Türk Lirası söz konusu ülke para birimlerine eşlik ederek gün içerisinde negatif seyir izledi. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,25 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Orta Doğu’da tırmanan tedirgin atmosfer ve ABD’de eski FBI Direktörü James Comey'in parlamentoda yapacağı savunma öncesinde global bazda yatırımcılarda riskten kaçış eğilimi görülürken altın gün içerisinde 1296 seviyesine kadar yükseliş kaydetti. Güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanlarına talebin arttığı ortamda altın günü dolar karşısında %1,14 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün küresel piyasalarda riskten kaçış eğiliminin baskın karakter olması nedeniyle gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybederken, euro tarafında da yarın gerçekleşecek olan Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesinde temkinli seyir hakimdi. Euro günü Dolar karşısında %0,20 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)