E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay açılış bekleniyor---

BİST'te yatay açılış bekleniyor

BİST'te yatay açılış bekleniyor
19 Mart 2018 - 08:46 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün yatay açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 GÜNÜ YATAY KAPATTI…

TL cinsi varlıkların genel olarak satış baskısı altında kaldığı haftada endeks yatay bir kapanış gerçekleştirdi. Günü %0.01 artıda 117.216 puandan kapatan endekste bir önceki kapanışa göre 14 puan primli bir görüntü sergilerken, toplam işlem hacmi 5.6 milyar TL olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi %0.27 düşerken, holding endeksi %0.80 değer kazandı. Sınai endeksi de %0.07 değer kaybetti. Gün itibariyle önemli bir veri akışı bulunmazken, global borsalara paralel bir seyir takip edilebiliriz.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
AVRUPA’DAN TİCARET DENGESİ TAKİP EDİLECEK…

Yurtiçinde sanayi üretimi Ocak ayında %12.0 artış kaydetti ve büyüme rakamları adına pozitif bir tablo takip ettik. Özellikle son dönemde artan talebin etkisiyle birlikte üretimin arttığını görüyoruz. Bir önceki aya göre hafif ise bir gerileme söz konusu olsa da, beklentilerin üzerinde gelen veriyi pozitif buluyoruz. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış verinin alt kalemlerinde ise, madencilik ve taş ocakları sektöründe %5.2 artış görülürken, imalat sanayi tarafında hafif bir gerileme söz konusu. ABD tarafında özellikle sanayi üretimindeki artış dikkatleri çekerken, tüketici güveninin de politik risklere rağmen pozitif kalmaya devam ettiğini görmekteyiz. Avrupa’da ise, enflasyondaki seyrin durağanlaşmaya başladığını görüyoruz. Şubat ayında yıllık TÜFE %1.1 ile beklentilerin altında kalırken, genişlemeci para politikasındaki duruşun bir süre daha devam edeceği sinyalini alıyoruz. Gün itibariyle ise önemli bir veri akışı olmamasına rağmen, risk iştahındaki seyre bağlı olacak şekilde bir hareket bekliyoruz. Özellikle bu Çarşamba FED’den gelecek kararlar piyasanın yön tayininde belirleyici öneme sahip olacak. FED’in yıl itibariyle izleyeceği para politikası kararları için fikir verecek revizyonlar gelişmekte olan ülke para birimleri ve endekslerin seyrini belirleyecek öneme sahip olacak. Gün içerisinde ise, Avrupa’dan gelecek ticaret dengesi rakamları Trump’ın ek gümrük vergisi kararı sonrası, bir kademe daha ön plana çıkabilir ve Euro’nun seyri adına önemli olabilir. Sabah itibariyle, Asya piyasaları karışık bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları da hafif ekside. BIST 100 Endeksi'nin bugün yatay açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

MGROS…Nötr…Şirketimiz ile Makro Market arasında, Makro Market tarafından 53'ü İstanbul'da, 3'ü Tekirdağ'da işletilmekte olan toplam 56 adet Uyum mağazasının ve Antalya'da işletilmekte olan 17 adet Makro Market mağazasının kiralama ya da kira sözleşmelerinin devri yoluyla ve demirbaşlarının satın alınması suretiyle toplam 105 milyon lira bedel karşılığında devralınması amacıyla sözleşme imzalanmıştır. (KAP)

CLEBI…Nötr…Şirketimizin, Hindistan coğrafyasında stratejik büyüme planları çerçevesinde yaptığı çalışmalar kapsamında, Hindistan'ın Yeni Delhi şehrinde mukim, %99,9 oranında iştiraki bulunan bağlı ortaklığı Celebi Ground Handling Delhi Private Limited ("Celebi Delhi GH"), Hindistan'ın Bangalore şehrinde mukim Begaluru Kempegowda Uluslararası Havalimanı işletmecisi Bangalore International Airport Limited ("BIAL") tarafından, Begaluru Kempegowda Uluslararası Havalimanı'nda 10 yıl süre ile yer hizmetleri vermek üzere açılan ihaleye teklif vermiştir. (KAP)

KRSAN…Pozitif…Karsan, ABD’de Amerikan Posta Servisi (USPS) ihalesini kazanması halinde Morgan Olson ile ortak şirket kurmak için anlaştı. (Business ht)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,03 yükselişe 143,500 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 142,500-144,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları geçtiğimiz haftanın son gününde, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Mart vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,03 yükselişle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları geçtiğimiz haftanın son gününde, güçsüz dolar endeksi ve Amerika’daki siyasi belirsizliklerden destek alarak alıcı seyretse de altına olan talep, bu hafta açıklanacak FED faiz kararı nedeniyle kısıtlı kaldı. Nisan vadeli Altın kontratı ise günü %0,31 düşüşle tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD doları geçtiğimiz haftanın son gününde, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Mart vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,11 düşüşle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)