E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te satış baskısı bekleniyor---

BİST'te satış baskısı bekleniyor

BİST'te satış baskısı bekleniyor
06 Ekim 2017 - 09:36 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un güne yatay başlayıp gün içerisinde satış baskısı ile karşılaşmaya devam etmesi bekleniyor

Borsa İstanbul'un güne yatay başlaması ardından satış baskılarıyla eksi seyre geçmesi bekleniyor.

DÜN NE OLDU?

BIST 100 ENDEKSİ ABD İSTİHDAM VERİLERİ ÖNCESİNDE HAFİF GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün, önemli direnç seviyesi olan 105,000 seviyesini test etmesine karşın ABD istihdam verileri öncesinde FED üyelerinin faiz artırımından yana olduklarını söylemesi ile birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükseliş ve bankacılık hisselerindeki kar satışları eşliğinde günü %0,2 düşüşle 104,334 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,9, BIST Sanayi Endeksi ise %0,1 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

SAAT 15:30 ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM…

Piyasalar bugün ABD’de açıklanacak Eylül ayı istihdam verilerini takip edecek. Bloomberg anketlerine göre tarım dışı istihdamın 80 bin kişi artması, işsizlik oranının ise %4,4 olarak gerçekleşmesi beklenmekte. Verilerin zayıf açıklanması Eylül ayında ABD’de yaşanan kasırgalar nedeniyle muhtemel olmakla beraber Dolar üzerinde negatif etki etmeyebilir, fakat verilerin güçlü gelmesi, ABD 10 yıllık tahvil faizleri ve ABD Doları pozitif, gelişen ülke piyasaları ve para birimleri negatif etki yapabilir. Bunun paralelinde, yükselen Dolar faizi karşısında BIST satış baskısı ile karşılaşabilir. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatayda başlamasına karşın gün içerisinde satış baskısı ile karşılaşmaya devam etmesini beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)