E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te satıcılı seyir bekleniyor---

BİST'te satıcılı seyir bekleniyor

BİST'te satıcılı seyir bekleniyor
12 Nisan 2018 - 08:51 borsagundem.com

BIST 100’ün güne hafif satıcılı başlamasını ve gün içinde küresel endekslere paralel hareket etmesini bekliyoruz

DÜN NE OLDU?
BİST 100 GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATTI

BİST100 endeksi düşüşle başladığı günü 1.32% düşüşle 109,253 puandan tamamladı. Merkez Bankası Başkanı Murat Çekinkaya, dövizdeki “atak” kaynaklarının araştırıldığını ve atılması gereken adımların atılacağını paylaştı. Türkiye’nin cari işlemler açığı Şubat ayında USD 4.15B olarak gerçekleşti, beklenti USD 4.28B şeklindeydi. İngiltere’de ticaret açığı Şubat ayında bir önceki aya kıyasla beklenti üzerinde iyileşme kaydederek GBP 10.20B seviyesine geriledi. Suriye kaynaklı jeopolitik riskler, Rus piyasalarındaki sert satışlara paralel, Türkiye CDS’lerinde dün 4.76% artışla 217.743 bp seviyesinin görülmesine neden oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
KÜRESEL RİSK İŞTAHI GERİ ÇEKİLDİ….

ABD’de Mart’ta TÜFE aylık 0.1% gerileme, yıllık 2.4% artış kaydetti, piyasa beklentisi sırasıyla 0.0%, 2.4% artış idi. Ülkede, saatlik reel kazançlar Mart ayında da yıllık 0.4% ile artmaya devam etti.Bugün veri akışı olarak Euro Bölgesi’nden Şubat ayına ait Sanayi üretimi, ABD’den Mart ayı ihracat ve ithalat fiyat endekslerini, yine ABD’den haftalık işsizlik başvurularını takip edeceğiz. Petrolün yükseliş gösterdiği bu dönemde açıklanacak olan OPEC Toplantı tutanaklarının satır araları da hareketin devamlılığı açısından önem arz edebilir. 21 Mart FED Toplantı Tutanakları takip edildi. ABD hisseleri, FOMC Toplantı Tutanaklarının üyelerin hafifçe daha hızlı sıkılaştırma sürecine yöneldiklerini göstermesi üzerine satışlarını arttırdı. Tutanaklarda da olası ticaret savaşlarının büyümeye negatif etkisinden söz ediliyor. Küresel varlıklarda, ABD Başkanı Trump’ın Rusya ve Çin’le olan ticaret hakkındaki sert söylemlerinin negatif etkisi henüz dağılmışken; Trump’ın ABD’nin Suriye politikasına yönelik sinyaller veren söylemlerinin etkisiyle tedirginlik yeniden artış gösterdi. FOMC Toplantı Tutanakları’nda yer alan satır araları ve ülkeler arası yoğun gündem küresel endekslerde satış dalgalarına neden oldu. Risk iştahının azalması ile birlikte güvenli limanlara olan talep artıyor.Rusya varlıkları üzerindeki satış baskısı sürerken; bundan Türk varlıkları da negatif etkilenmeyi sürdürüyor. Hali hazırda küresel piyasalardaki satış dalgası devam edebilir. BIST 100’ün güne hafif satıcılı başlamasını ve gün içinde küresel endekslere paralel hareket etmesini bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

SISE…nötr … Şişecam, yurtdışı piyasalarda 750 milyon dolar tutara kadar tahvil ihracı kararı aldı. Şirket ihraçtan sağlanacak fonların mevcut borçların ödenmesi ve benzeri diğer amaçlarla kullanılacağını belirtti. Şirketin KAP'a yaptığı açıklamaya göre, yapılacak borçlanma verecekleri garanti tutarı kadar grup şirketleri Trakya Cam, Anadolu Cam, Soda Sanayii ve Paşabahçe'ye aktarılacak.

TCELL….nötr… KAP'ta yer alan açıklamaya göre, Lazard Asset Management 6 Nisan'da Turkcell'de 241,796 adet hisseyi pay başına 15.27 liradan sattı. Söz konusu işlem sonrası şirketin Turkcell'deki pay sahipliği yüzde 4.99'a geriledi.

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,23 düşüşle 1387.500 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 130.000 – 135.750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,76 yükselişle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, Suriye’de hızlı artan tansiyon, ABD’nin Rusya’ya yönelik uygulamaya koyduğu yaptırımların etkisi ve Dolar endeksinin 2 haftanın en düşüğüne gerilemesi ardından, 4. günde de artmaya devam etti.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı.Nisan vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,30 yükselişle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)