E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te pozitif açılış bekleniyor---

BİST'te pozitif açılış bekleniyor

BİST'te pozitif açılış bekleniyor
17 Nisan 2018 - 08:57 borsagundem.com

BİST100 endeksinin bugün hafif pozitif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BİST 100 GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPATTI…

Bist 100 endeksi önceki kapanışa göre 1,083.73 puan artarken gerçekleşen işlem hacmi TRY 6.2B oldu. Bankacılık endeksi 97%, holding endeksi 36% değer kazandı. 4.34% ile ulaştırma en çok kazandıran sektör olurken, tek gerileyen ise 2% ile madencilik sektörü oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GÖZLER ŞİRKET KARLARINDA…

Avrupa hisseleri yön tayin etmekte zorlanırken ABD vadeli hisseleri yukarı yönlü ataklarda bulundu. Stocks Europe 600 endeksi, yatırımcıların Suriye’ye yapılan askeri harekâtın akıbetini değerlendirmeye başlamasıyla geriledi. Dolar, serbest fonların son 5 yıl içerisinde doları en fazla sattığı gösteren vadeli veri ardından zayıfladı. Güvenli liman varlıkları Suriye’deki füze hava saldırısının etkilerinin sınırlı olacağı beklentisiyle geri çekildi, ABD 10 yıllık tahvil faizleri primli açılış ardından düşüş gösterdi. Jeopolitik endişeler devam ederken ABD’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlarıyla birlikte gözler ABD’nin bilanço sezonu ve FED yetkililerinin konuşmalarına kilitlendi.

Sabah itibariyle Asya piyasaları karışık bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif artıda. BİST100 endeksinin bugün hafif pozitif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

GOZDE…Pozitif…Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., 54.3% oranında sermaye payı ile hissedarı olduğu iştiraki Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım Ticaret A.Ş. paylarının halka arzına ilişkin olarak hazırlanan izahnamenin onaylanması amacıyla SPK’ya başvuruda bulunduğunu paylaştı.(KAP)

ARCLK…Nötr…Şirket; Yönetim Kurulu’nın, Tayland’da yerleşik ve 99% hissesine sahip oldukları Beko Thai Co. Ltd. ünvanlı bağlı ortağının yapacağı 1,679,040,000 Baht tutarına kadar sermaye artışına katılmaya karar verdiğini paylaştı. (KAP)

THYAO…Nötr…17.10.2017 tarihli açıklamada Türk Hava Yolları A.O.'nın İstanbul Yeni Havalimanına taşınması ile birlikte söz konusu havalimanında ikram hizmeti tedariki hususuna ilişkin, SATSLtd (SATS)'ın iştiraki olan SATS Investments Pte. Ltd. (SIPL) ile bir niyet anlaşması imzalandığı duyurulmuş idi. Taraflar arasında görüşmeler halen devam etmekte olup, ek bir sözleşme yapılarak, söz konusu niyet anlaşmasının süresinin uzatıldığı duyuruldu. (KAP)

AKSA…Sınırlı Pozitif…DowAksa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman, karbon elyaf kapasitesini artıracak şekilde yatırımlar yapılacağını paylaştı. (Matriks)

DOHOL…Nötr…Doğan Şirketler Grubu tarafından, iştiraklerinin satışı nedeniyle SPK tebliğine uygun olarak ayrılma hakkı kullanım fiyatı hisse başına TRY 0.77 olarak belirlendi. (KAP)

HEKTS…Pozitif…Şirket 2018 yılı 1. çeyrek dönemde, 45 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2018 yılı 1. çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre 77% artışla 62 milyon TL oldu. Şirketin 2018 1. çeyreğinde net kar marjı 28% olarak gerçekleşti. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0.91 yükselişle 135.250 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 132.500 – 134.750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0.46 yükseliş ile kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, finansal piyasa yatırımcılarının en sonki ABD öncülüğündeki müdahalenin daha büyük çaplı endişelere yol açmayacağı düşüncesiyle gün başındaki kazançlarının bir kısmını geri vererek satışlara maruz kaldı. Nisan vadeli altın/USD kontratı günü %0.23 yükseliş ile kapattı.

Bugün, Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf bir seyir izlerken, Euro da global seyre eşlik etti. Nisan vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0.32 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)