E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te pozitif açılış bekleniyor---

BİST'te pozitif açılış bekleniyor

BİST'te pozitif açılış bekleniyor
06 Mart 2018 - 09:04 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif pozitif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 GÜNÜ HAFİF ARTIDA KAPATTI…

Yurtiçinden enflasyon verisini takip ettiğimiz günde, BIST 100 endeksi gün içerisinde genel olarak satıcılı bir seyir izlese de, 116.500 seviyelerinden gelen alımlarla birlikte %0,07 yükselerek günü 116.946 puandan primli kapattı. Bankacılık endeksi %0.32 değer kaybederken, holding endeksi %0.11 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen %4,44 ile tekstil, en çok düşen ise %0,92 ile iletişim oldu. Hafta içerisinde TCMB’nin faiz kararı ve Cuma günü gelecek ABD istihdam verileriyle yön bulacağını düşündüğümüz endekste işlem hacmi 4.5 milyar lira ile zayıf bir tablo sergilerken, önceki kapanışa göre ise 87 puanlık artış söz konusu oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ENFLASYON ŞUBAT AYINDA DA ÇİFT HANEDE…

Yurtiçinde Şubat ayı enflasyonu aylık bazda %0.73, yıllık bazda ise %10.26 ile beklentileri aştı. Çekirdek TÜFE de %11.98 oldu. Ocak ayına göre yıllık bazda 10 baz puanlık bir geri çekilme olsa da, halen çift hanelerde seyreden enflasyon tablosunda ılımlı bir iyileşme olmadı. Çekirdek enflasyon(C endeksi) yıllık bazda %12.18’den %11.98’e geriledi ve halen yüksek seyretmeye devam etti. Yıllık gıda enflasyonu %8.8’den %10.3’e yükselirken, giyim ve ayakkabı kalemi mevsimsel etkilerle birlikte aylık bazda %4 gerileme göstererek, enflasyondaki yüksek seyri baskıladı. Gıda ve alkolsüz içecekler, Sağlık, Eğlence ve Kültür kalemleri aylık bazda en fazla artış gösteren kalemler arasında yer aldı. Talebin halen yüksek seyrettiği ekonomide, döviz kurunun maliyet baskısı yaratmaya devam ettiğini söyleyebiliriz. Ayrıca ÜFE’de görülen artışın TÜFE’ye ilerleyen vadede yansıma ihtimali ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın etkisi, enflasyonda geri çekilmenin sınırlı kalmasına neden olacak gibi görünüyor. Gün içerisinde öne çıkan verilerde ise, İngiltere’de Hizmetler PMI verisi, 54.5 ile beklentilerin üzerinde kalırken, ABD’de hizmetler PMI verisi 59.5 ile bir önceki döneme göre hafif gerileme gösterdi. Ancak ABD’de hem imalat hem de hizmetler PMI rakamlarında görülen güçlü seyir, ABD’de büyüme beklentilerine olumlu katkı yapabilecek nitelikte. Bugün ise, gündemde önemli veri akışı bulunmazken, ABD’den New York FED Başkanı Dudley’nin konuşması takip edilebilir. Sabah itibariyle, Asya piyasaları pozitif bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatay seyrediyor. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif pozitif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

KARSN…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %43’lük artışla 11 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %2’lik artışla 34 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

PGSUS…Sınırlı Negatif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %98’lik azalışla 8 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, -15 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

EGEEN…Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %41’lik artışla 45 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %19’luk artışla 38 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

KLMSN…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %31’lik azalışla 4 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %78’lik artışla 10 milyon TL olarak açıklandı.(KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,25 yükselişle 143,000 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 142,500-144,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın ilk gününde, gelişen ülke para birimlerine karşı karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Mart vadeli Dolar/TL kontratı ise günü yatay kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

“ABD gümrük vergisinin küresel ticaret savaşlarına neden olabileceği ve ekonomik büyümeyi etkileyebileceği” endişelerinden kaynaklı oluşan risklerin artışı, ve İtalya’nın seçim sonuçlarının Euro Bölgesi’nde yeni endişeler doğurabileceğine yönelik belirsizlikler, altın fiyatlarında, haftanın ilk gününde karışık bir seyre neden oldu. Nisan vadeli Altın kontratı ise günü %0,20 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları haftanın ilk gününde, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da pozitif ayrışan para birimleri arasında yerini aldı. Mart vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,11 düşüşle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)