E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te negatif açılış bekleniyor---

BİST'te negatif açılış bekleniyor

BİST'te negatif açılış bekleniyor
08 Haziran 2018 - 09:28 borsagundem.com

BIST 100 endeksinin ise global piyasalara eşlik ederek güne negatif açılışla başlaması bekleniyor

TCMB’NİN FAİZ ARTIRIMINA BAĞLI OLARAK TL’DEKİ DEĞERLENME SONRASINDA BIST100 ENDEKSİ YÜKSELDİ …

Dün TCMB’nin para piyasası kurulu toplantısı sonrasında açıklanan kararlara göre, TCMB politika faizi %16,50’den %17,75’e yükseltildi; böylece faiz piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşerek 125 baz puan artmış oldu. Ayrıca faiz koridoru alt bandı %15’ten %16,25’e, üst bandı %18’den %19,25’e, geç likidite borç verme faizi oranı ise %19,50’den %20,75’e yükseltildi. Yabancı net tahvil yatırımları 29 milyon dolar olurken, net hisse yatırımları ise 15 milyon dolar şeklinde gerçekleşti. TCMB’nin açıklamalarında, gerçekleşen verilerin ekonomik faaliyetlerde dengelenme eğilimine işaret ettiği ve dış talebin gücünü korurken iç talebin daha ılımlı seyrettiği belirtildi.

Dün BIST 100 endeksi güne hafif düşüşle başlasa da gün ortasında TCMB’nin faiz artırımının ardından günü %2,0 artışla 98,623 seviyesinde tamamladı. Endekste %0,6 düşüş gerçekleşen sağlık sektörü hariç neredeyse tüm sektörler günü yükselişle kapattı, en çok artış ise %6,0 ile enerji, %2,8 ile bankacılık-finans ve %2,8 ile tüketim sektöründe görüldü.

Gelişen ülke hisse piyasalarından Mayıs ayına ilişkin veriye göre 12,3 milyar dolar çıkış olduğu belirtilse de, global risk iştahında sınırlı artış devam etmekte. Euro bölgesinde beklentiye paralel olan GSYİH verileri, Avrupa piyasalarının pozitif seyretmesine neden oldu.

TRUMP’IN BAŞLATTIĞI TİCARET SAVAŞININ YANSIMALARI GÖRÜLECEK…

Bugün Avrupa ve Asya’da beklenen üretim ve ticaret dengesi verileriyle birlikte, Trump’ın gümrük tarifeleri uygulamasıyla başlattığı ticaret savaşının etkisinin ilgili ülkelerin ekonomisine ne boyutta yansıdığı gözlemlenecek.

Sabah itibariyle S&P 500 vadeli hisse piyasaları karışık, Asya piyasaları negatif seyir izlemekte. BIST 100 endeksinin ise global piyasalara eşlik ederek güne negatif açılışla başlamasını bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

KCHOL, AYGAZ… Koç Holding’in %42,26 oranında ve Aygaz’ın %1,97 oranında pay sahibi olduğu Koç Finansal Hizmetler A.Ş.'nin sermayesinin tamamı nakden karşılanmak üzere 3 milyar 11 milyon TL'den, 6 milyar 400 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verilmiştir. (KAP)

ECZYT… Şirketin paylarıyla ilgili olarak 8,40 fiyatından 105.200 adet alış işlemi Eczacıbaşı Holding tarafından gerçekleştirilmiştir. İşlem sonucu holdingin şirketteki iştirak payı % 80,49 olmuştur. (KAP)

GENTS… Şirketin payları ile ilgili olarak 1,95 - 1,96 TL fiyat aralığından 185.000 adet alış işlemi Çelik Uluslararası Nakliyat Ticaret ve Turizm A.Ş. tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte şirketin sermayedeki payı %6,43 sınırına ulaşmıştır. (KAP)

BIST 30 Kontratı

BIST 30 kontratının global hisse piyasalarına paralel olarak güne hafif negatif açılışla başlamasını beklemekteyiz.

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 2.03% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 120.500 - 125.000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

TCMB faiz kararının ardından, iki gündür süren kontrattaki düşüş eğiliminin ardından, kontratın bugün yatay seyredeceğini öngörmekteyiz.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 1.97% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi sürmekle birlikte kısa vadeli 4.67'deki önemli direncini yukarı yönlü kırdı. Bununla beraber, gün içerisinde 4.56 - 4.73 bandında hareket etmesi beklenebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Dolar endeksindeki düşüşün Altına olan etkisinin sınırlı kalmasıyla beraber, kontratın güne negatif açılışla başlamasını beklemekteyiz.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.12% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,292 - 1,307 bandında hareket etmesi beklenebilir.

EURUSD Kontratı

Dünkü Euro Bölgesinden gelen olumlu verilere karşın EURUSD paritesindeki geri çekilmeye paralel şekilde, kontratın güne hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.42% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.16 - 1.17 bandında hareket etmesi beklenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)