E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te negatif açılış bekleniyor---

BİST'te negatif açılış bekleniyor

BİST'te negatif açılış bekleniyor
06 Nisan 2018 - 09:05 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılış yapması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel hareket etmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPATTI…

ABD-Çin arasındaki ticaret savaşları endişesinin azalacağını yönelik beklenti risk iştahındaki toparlanmanın önünü açarken, BIST 100 endeksi de günü dünya endekslerine paralel bir şekilde artıda kapattı. Günü %0.85 değer kazancıyla kapatan endeks gün içerisinden 115.318 puana kadar yükselse de günü 114.947 seviyesinden kapattı. Global endekslerde görülen toparlanma süreci ile birlikte bankacılık endeksindeki artış %1,76’ıbulurken, sınai endeksi %0.53 yükseldi. Güvenli limanların değer kaybına uğradığı günde, gelişmekte olan ülke para birimleri de Dolar’a karşı baskı altında kaldı. Özellikle TL, Rand ve Ruble satış yiyen para birimleri arasındaydı. Tahvil faizlerinde ise, yukarı yönlü hareketlerin devam ettiğini görüyoruz. 2 yıllık gösterge tahvil faizi 14.30 zirvesini de aştı. 10 yıllık tahvil faizleri de tarihi zirvesine yakın seyretti ve 13.10’lara kadar yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
TARIM DIŞI İSTİHDAM RAKAMLARI BEKLENİYOR…

ABD’de kritik veriler bugün itibariyle piyasaların odak noktası olacak. Özellikle son dönemde ticaret savaşları ve politik risklerle birlikte gündemin ekonomik verilerden uzaklaştığı ortamda, piyasaların FED’in gelecek verilerle ne yönde hareket edebileceğini görmek isteyebilir. İstihdam rakamlarından öte özellikle ücretlerde görülebilecek bir yükseliş, dolarda değerlenmenin önünü açabilir. Ücretlerde aylık bazda %0.3, yıllık bazda %2.7 artış beklentisi mevcut. Bu civarda gelebilecek rakamların FED’in odak noktasında olabileceğini ve faiz artırım konusunda FED’i destekleyebileceğini düşünüyoruz. Aynı zamanda piyasalarda Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Larry Kudlow’un açıklamaları sonrasında ABD-Çin arasındaki ticaret savaşlarında müzakere sürecinin önü açılıyor beklentisi piyasaları pozitif etkiliyor. Risk iştahının canlandığı gün itibariyle, dolar endeksi hafif güçlenirken, ABD 10 yıllık tahvil faizleri de yeniden 2.80 üzerine yükseldi. Bu ortamda güvenli limanlarda çıkış söz konusu olurken, riskli varlıklara olan talep görece arttı. Dün açıklanan ABD verilerine baktığımızda ise, haftalık işsizlik başvuruları geçtiğimiz haftaya göre 28 bin kişi artarak, 242 bin olarak açıklanırken, dış ticaret açığı beklentilerin üzerinde 57.6 milyar dolara yükseldi. Yurtiçinde ise gündem daha çok siyasi haber akışını yönelirken, Sn. Mehmet Şimşek’in istifa edeceği haberleri kendisi tarafından reddedildi. Avrupa tarafında Almanya’da fabrika siparişleri Şubat’ta beklentinin altında aylık 0.3% artış gösterdi. Mart ayında Bileşik PMI ve Hizmet PMI beklentilerin altında kalırken sırasıyla 55.1 ve 53.9 seviyelerine geriledi. Euro Bölgesi’nde de PMI verileri Mart’ta beklentiyi karşılayamadı ve Bileşik PMI 55.2, Hizmet PMI 54.9 oldu. Bölge’de Şubat ayında ÜFE ise, beklentiyi karşılayarak aylık 0.1%, yıllık 1.6% artış kaydederken perakende satışları beklenenin aksine Şubat ayında aylık 0.1% artış gerçekleştirebildi. Bugün ise gündemde ABD tarım dışı istihdam, ücretler verisi gibi önemli dataların yanı sıra, Almanya’dan sanayi üretimi ve akşam saatlerinde BOE başkanı Carney’nin açıklamaları takip edilebilir. Sabah itibariyle, Asya piyasaları hafif negatif bir seyir izliyor. ABD vadeli piyasaları ise negatif seyir izliyor. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif negatif açılış yapmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel hareket etmesini bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

AKBNK…Nötr Akbank yurt içinde 20 milyar TL'ye kadar farklı vadelerde Türk Lirası cinsinden, bir veya birden fazla ihraç yoluyla finansman bonosu/tahvil ihraç edilmesine karar verdi. (KAP)

MGROS…Nötr… Migros, 10 adet Migros, 15 adet Migros Jet, 1 adet Macrocenter ve 1 adet Ramstore formatında toplam 27 satış mağazası açtı ve iştiraki Kipa'nın 162 mağazası dahil, yurtiçinde 1.893 ve yurtdışındaki iştirakleri vasıtasıyla 40 olmak üzere toplam 1.933 mağazaya ulaştı.

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,77 yükselişle 140.825 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 139.250-141.500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,98 yükselişle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Çin ile ABD arasındaki ticaret krizini müzakerelerle çözümleme yoluna gidilmesi sonucu altına olan talep azalırken altın fiyatları baskılandı. Nisan vadeli Altın kontratı ise günü %0.91 düşüşle tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü bir seyir izlerken, Euro da global seyre eşlik etti. Nisan vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,54 düşüşle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)