E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş olabilir---

BİST'te hafif yükseliş olabilir

BİST'te hafif yükseliş olabilir
11 Ocak 2018 - 08:45 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ ABD 10 YILLIKLARDAKİ VE DÖVİZ KURLARINDAKİ YÜKSELİŞ EŞLİĞİNDE GERİLEDİ...

BIST 100 Endeksi dün, ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişin TL faizlerde yükselişe neden olması ve paralelinde bankacılık sektörü hisselerinde baskı yaratması ile döviz kurlarındaki yükselişin sanayi hisselerinde satış baskısına neden olması eşliğinde günü %1,2 düşüşle 113,589 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,9, BIST Sanayi Endeksi %1,3 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
TEPKİ ALIMLARI EŞLİĞİNDE HAFİF YÜKSELİŞ…

Japonya Merkez Bankası’nın uzun vadeli tahvil alımlarını azaltması sonrasında majör merkez bankalarının da genişlemeci para politikalarını beklenenden erken sonlandırabileceği beklentisi ve paralelinde global pozitif risk iştahında bir miktar düşüş, en büyük ABD tahvil alıcısı olan Çin’in ABD devlet tahvillerinin cazibesinin azaldığını düşünerek alımları durdurmayı veya azaltmayı değerlendirdiklerine yönelik açıklamalar yapması eşliğinde yükselen ABD ve küresel tahvil faizleri ve petrol fiyatlarındaki yükseliş eşliğinde, geçtiğimiz hafta 118,000 seviyesinin üzerini görerek rekor seviyeye yükselen endekste keskin düşüş gözlemlenmekte. Biz, hızlı yükseliş sonrası yaşanan düzeltme hareketini normal karşılamaktayız. Ek olarak, endeksteki düzeltme hareketinin ardından oluşan satış baskısının hafifleyebileceğini ve düşüşün bir kısmının önümüzdeki iki gün içerisinde telafi edilebileceğini düşünmekteyiz. Bugüne geldiğimizde ise, ABD’de ÜFE ve Euro bölgesinde Avrupa Merkez Bankası toplantı tutanakları takip edilecek. Sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

AKBNK…Nötr… Şirket, takipteki kredi alacakları portföyünün 774 milyon TL anapara bakiyesi tutarındaki kısmını, toplam 36 milyon TL bedel karşılığında Güven Varlık Yönetimi A.Ş., Efes Varlık Yönetim A.Ş. ve Hayat Varlık Yönetimi A.Ş.'nden oluşan 3 firmaya satıldığını bildirdi. (KAP)

HALKB…Nötr… Şirket, fonlama tarafında TL kaynaklara yöneliminin süreceğini, yeni sermaye piyasası ürünlerini kullanacağını ve sendikasyon veya yabancı para tahvil ihracının ise uygun şartlar sağlandığında gündeme alınacağını açıkladı. (Business HT)

Demir Çelik Sektörü…Nötr… Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, inşaat çeliği ithalatında verginin 1 Ocak itibarıyla sıfırlanmasının Türk üreticilere büyük darbe vuracağını söylerken, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçı Birliği Başkanı Halil Şahin, inşaat demirinde gümrük vergisinin sıfırlanmasının uzun vadede Türkiye'yi üretici ülke olmaktan çıkaracağını belirtti. (Business HT)

Enerji Sektörü…Nötr… Oxford Enerji Çalışmaları Enstitüsü, Türkiye'de ithal doğalgaza bağımlılığa dair endişeler nedeniyle elektrik üretiminde doğal gazın payını düşürmenin planlandığını ve onun yerine yerel enerji kaynaklarını destekleyen programların uygulandığını belirtti. (Dünya)

Yurtiçi Yatırımlar… Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “süper teşvik” olarak adlandırılan Proje Bazlı Destek Sistemi kapsamında toplam yatırım tutarı 80 milyar TL’yi bulan 14 projenin yer aldığını açıkladı. Ayrıca, gerçekleştirilecek yatırımların ağırlıklı olarak metalurji, enerji, sağlık, petro-kimya sektörlerinde olduğunu belirtti. (Dünya)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,5 düşüşle 141,275 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 140,500 – 142,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, en büyük ABD tahvil alıcısı olan Çin’in ABD devlet tahvillerinin cazibesinin azaldığını düşünerek alımları durdurmayı veya azaltmayı değerlendirdiklerine yönelik açıklamalar yapması eşliğinde gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans sergilerken, Türk Lirası yurtiçi tahvil faizlerindeki yükseliş eşliğinde negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,7 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar’ın zayıflamasına karşın ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükselişe bağlı olarak hafif geriledi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,7 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, en büyük ABD tahvil alıcısı olan Çin’in ABD devlet tahvillerinin cazibesinin azaldığını düşünerek alımları durdurmayı veya azaltmayı değerlendirdiklerine yönelik açıklamalar yapması eşliğinde gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans sergilediği günde Euro, da global seyre eşlik etti. Ocak vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,5 yükseliş ile tamamladı.
EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)