E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş olabilir---

BİST'te hafif yükseliş olabilir

BİST'te hafif yükseliş olabilir
09 Haziran 2017 - 09:35 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif yükseliş ile başlaması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜÇLÜ SANAYİ ÜRETİMİ EŞLİĞİNDE HAFİF YÜKSELDİ…

BIST 100 Endeksi gündemin yoğun olduğu günde, yükselen Avrupa piyasaları, gerileyen döviz kurları ve güçlü gelen Nisan ayı sanayi üretimi ile birlikte sanayi hisseleri öncülüğünde günü %0,4 yükselişle 97,978 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi, %0,3 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise beklentilerin üzerinde açıklanan sanayi üretimi verisi ile %0,7 oranında yükseldi. Yurt içinde Nisan ayı sanayi üretimi, daha önce açıklanan öncü göstergelerden markit PMI ve kapasite kullanım oranlarındaki yükselişe işaret ettiği şekilde beklentilerin üzerinde geldi. Ayrıca, yurt dışı tarafında, Avrupa Merkez Bankası beklenildiği üzere faiz ve varlık alım programı açısından herhangi bir değişikliğe gitmedi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
HAFİF YÜKSELİŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

Dün gece açıklanan anket çıkış sonuçlarına göre (resmi olmayan sonuçlar), İngiltere başbakanlık seçimlerinde hiçbir parti çoğunluk sağlayamadı. Bu gelişmenin ardından piyasa, Theresa May’in istifa edip etmeyeceğini ve yeni bir hükumet kurmak için girişimde bulunup bulunmayacağını takip edecek. Sabah itibariyle Asya piyasaları yükselirken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükseliş ile başlamasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Sınırlı Pozitif… Şirketin Mayıs 2017’de toplam yolcu sayısı, geçen aya göre %6, geçen senenin aynı dönemine kıyasla ise %5 artarak 5,9 milyon olarak gerçekleşti. İç hatlar yolcu sayısı, geçen aya göre %9, geçen senenin aynı dönemine kıyasla ise, %2 artarak 2,6 milyon oldu. Dış hatlar yolcu sayısı ise, geçen aya göre %4, geçen senenin aynı dönemine kıyasla ise, %7 artarak 3,3 milyon olarak gerçekleşti. (KAP)

TAVHL…Sınırlı Pozitif… Şirketin 2017 Mayıs ayı toplam yolcu sayısı geçen senenin aynı dönemine göre %5,1 (yurt dışı yolcu sayısı +%9,4 ve yurtiçi yolcu sayısı -%0,1) ve geçen aya göre ise %4,6 (yurt dışı yolcu sayısı +%4,2 ve yurtiçi yolcu sayısı +%5,2) artış göstererek 9,6 milyon adet yolcu olarak gerçekleşti. Ayrıca, şirket, Yanbu, Qassim ve Hail Havalimanları'nın, eşit paya sahip ortağı Al Rajhi Holding Group ile birlikte 30 yıl süreyle işletilmesi konusunda yerel otorite GACA ile işletme hakkını içeren sözleşmenin 8 Haziran 2017 tarihinde imzalandığını açıkladı. (Şirket/KAP)

KRDMD…Sınırlı Pozitif… Şirket, Ocak – Mayıs 2017 döneminde, sinter, sıvı ham demir, sıvı çelik, ham çelik, ray profil haddehanesi ürünleri ve net hadde mamul üretimlerini, geçen senenin aynı dönemine göre, sırasıyla, %38, %23, %22, %22, %34 ve %38 arttırdığını açıkladı. (KAP)

EKGYO/GSRAY…Nötr… Emlak Konut mülkiyeti Galatasaray'a ait olan Riva arazisini ihaleye çıkardı. İlk oturumu yapılan ihalede en yüksek teklifi 1 milyar TL ile Eltes İnşaat verdi. (Habertürk)

Otomotiv Sektörü…Sınırlı Pozitif… 2017 yılı Mayıs ayında toplam üretim geçen aya göre %4 artarak 155 bin adet, toplam pazar %12 oranında daralarak 87 bin adet ve toplam otomotiv ihracatı ise adet bazında %7 oranında artarak 127 bin adet olarak gerçekleşti. Şirket, bazında ise, Tofaş (Sınırlı Pozitif) ve Ford Otosan’ın (Pozitif) üretim ve ihracatları, Mayıs ayında, geçen aya ve geçen senenin aynı ayına göre artış göstererek yükseliş trendini sürdürdü. (OSD)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,5 yükselişle 121,175 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 120,750 – 122,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün küresel piyasalarda riskten kaçış eğilimi hız keserken ABD Doları gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergiledi. Türk Lirası ise pozitif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,71 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Hafta içerisinde Orta Doğu’da tırmanan tedirgin atmosfer ve ABD’de eski FBI Direktörü James Comey'in parlamentoda yapacağı savunma öncesinde global bazda yatırımcılarda riskten kaçış eğilimi paralelinde altında görülen değer kazançları dün de kar satışları ile karşılaştı. Altın günü dolar karşısında %0,71 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün küresel piyasaların gündemi Avrupa tarafında yoğunlaşırken, merakla beklenilen Avrupa Merkez Bankası toplantısında faiz oranlarında ve varlık alım programındaki kapsamda herhangi bir değişiklik gerçekleştirilmedi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi toplantı sonrasındaki açıklamasında büyümeye yönelik risk değerlendirmesinin dengeliye yükseltildiğini ifade etti. Büyüme tahminlerinin yükseltilmesi ve enflasyon tahminlerinin aşağı yönlü revize edilmesi sonrasın euro tarafında değer kaybı görüldü. Euro günü Dolar karşısında %0,38 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)