E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş bekleniyor---

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor
08 Mart 2018 - 08:50 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif pozitif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 GÜNÜ PRİMLİ KAPATTI…

ABD’de Trump ekonomi danışmanı Gary Cohn’un istifası ile birlikte, global endekslerde yaşanan baskının sabah açılışta BIST 100’e de sıçradığını ancak gün sonuna doğru gelen alımlarla birlikte, endeksin bir önceki kapanışa göre 132 puan artışla günü %0.11 primli kapattığını görüyoruz. 116.842 puandan kapanış gerçekleştiren endekste, bankacılık endeksi %0.44 yükselirken, holding endeksi %0.02 düşüş gösterdi. Sınai endeksi %0.18 gerileme gösterirken, sektör endeksleri arasında en fazla yükselen %2,36 ile gıda, içecek, en çok gerileyen ise %1,45 ile metal ana sanayi oldu. TCMB’nin para politikasında değişikliğe gitmediği gün içerisinde, sıkı para politikasındaki duruşun korunacağına yönelik teyit alındı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
TCMB FAZİLERDE DEĞİŞİKLİĞİ GİTMEDİ…

Enflasyondaki yüksek seyre paralel olarak, TCMB beklentiler dahilinde %12.75 seviyesinde olan efektif fonlama oranı sabit bıraktı. Faiz koridorunda da beklentiler dahilinde değişikliğe gidilmedi. TCMB’nin çekirdek enflasyondaki yüksek seyre vurgu yapması ve fiyatlama davranışlarında görülen bozulmanın etkisiyle sıkı para politikasının altını çizmesi, bir süre daha bu duruşun korunacağına yönelik beklentileri artırdı. Bu doğrultuda gıda fiyatlarında görülen yükseliş ve kur ve enerji fiyatlarından kaynaklı baskının manşet enflasyon rakamlarında baz etkisi kaynaklı iyileşmeyi sınırlayacağını, çekirdek göstergelerin bir süre daha çift hanede devam edeceğini düşünüyoruz. Diğer yandan global enflasyon baskısının hissedilmeye başlaması ve FED ve jeopolitik gelişmelere dair risklerin görece “canlı” olması, MB’nin faizlerde indirime gitme olasılığını zayıflattığını düşünüyoruz. Ayrıca Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’sin cari açık ve finansallardaki bozulmayı göz önünde bulundurarak kredi notumuzu bir alt seviyeye indirdi. Ancak görünüm negatiften durağana çekildi. Yurtdışında ise, “ticaret savaşları” başlığı altındaki risklerin devam ettiğini ve karşılıklı vergi yaptırımlarının gelebileceğine dair açıklamaların devam ettiğini görüyoruz. Trump’ın ekonomi danışmanı bu konudan dolayı istifa etse de, ABD Ticaret Bakanı Ross ve Danışman Navarro tarafından ek gümrük vergisinin geleceğine dair teyidin alındığını takip etmekteyiz. Risk iştahını da zayıflatan bu gelişme, endeksler üzerinde bir süre daha negatif fiyatlanmaya devam edebilir. ABD’den gelen diğer verilerde ADP özel sektör istihdamı 235 bin ile beklentilerin üzerinde açıklanırken, dış ticaret açığının ihracattaki zayıflamaya paralel arttığını görüyoruz. Bugünün gündeminde ise Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı ve sonrasında Başkan Draghi’nin açıklamaları takip edilebilir. Sabah itibariyle, Asya piyasaları pozitif bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları da hafif artıda. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif pozitif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

BIMAS…Sınırlı Negatif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %2’lik artışla 222 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %6’lık azalışla 324 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

AKFGY…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, 116 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %42’lik artışla 9 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,11 yükselişle 142,850 seviyesinden tamamladı.

Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 141,500-143,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Mart vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0.11 yükselişle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Trump yönetiminin baş ekonomi danışmanı Gary Cohn’un planlanan gümrük vergisine tepki olarak istifa etmesi sonucu altın fiyatları 1 haftanın en yükseğini gördükten sonra hafifçe değer kaybına yöneldi. Nisan vadeli Altın kontratı ise günü %0.18 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Mart vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0.08 yükselişle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)