E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif düşüş görülebilir---

BİST'te hafif düşüş görülebilir

BİST'te hafif düşüş görülebilir
21 Haziran 2017 - 09:33 borsagundem.com

Borsa İstanbul dolardaki değerlenmeye paralel olarak hafif düşüş yaşayabilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ 99,000 SEVİYESİ ÜZERİNDE TUTUNDU…

BIST 100 Endeksi dün güne yükselişle başlamasına rağmen zirve seviyelerini gören global hisse piyasalarında yaşanan düşüşe eşlik ederek günü %0,1 düşüşle 99,269 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,3 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,2 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GÜÇLENEN ABD DOLARI EŞLİĞİNDE HAFİF DÜŞÜŞ…

MSCI, Çin’de işlem gören A grubu hisse senetlerini gelişen piyasalar endeks göstergelerine dahil edeceğini açıkladı. Bu karar ile birlikte, Çin Hisse senetlerinin MSCI’ın küresel gelişen piyasalar endeksi içindeki payı %0,73 artacak. Fakat diğer bir yandan Çin A grubu hisse senetlerinin endekslere dahil edilme sürecinin 2018 Mayıs ayında başlayacak olması nedeniyle, bu kararın BIST’i ve gelişen ülke borsalarını baskı altında bırakmasını beklememekteyiz. Sabah itibariyle, Asya piyasaları MSCI’ın kararının ardından karışık seyrederken, ABD vadeli hisse piyasaları ise petrol fiyatlarındaki gerileme ile birlikte hafif düşüşte. BIST 100 Endeksi’nin bugün ABD Doları’nın global bazda güçlenmesi ve TL’de görülen değer kayıpları nedeniyle hafif düşüşle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini devam ettirmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Nötr… Saudia Havayolları Türkiye Genel Müdürü Yarub Almadany, Türk Hava Yolları ile Saudia arasındaki Özel Prorasyon Anlaşması işbirliğinin kapsamını genişleteceklerini açıkladı. Söz konusu işbirliğin Türk Havayolları ile Saudia trafiğini geliştireceğini ve anlaşma ile birlikte iki ülke taşıyıcısının yeni pazarlara girmesine olanak sağlayacağı belirtildi. (Business HT)

TTRAK…Sınırlı Pozitif… Şirket, Ankara Fabrikası modernizasyon çalışmaları kapsamında önümüzdeki 3 yıllık dönemde yapılması öngörülen toplam 91 milyon TL tutarındaki yatırımın, T.C. Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü onayı ile Yatırım Teşvik Belgesi’ne bağlandığını bildirdi. (KAP)

ULUSE…Sınırlı Pozitif… Şirket, Arnavutluk Cumhuriyeti'nde yerleşik GSA shpk firması ile KDV hariç toplamda 1,9 milyon USD tutarında orta gerilim hücre alımı sözleşmesi imzalandığını bildirdi. (KAP)

KLGYO…Pozitif... Şirket, İstanbul’da 3,696 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde ticari alanlardan oluşacak proje geliştirilmesi amacıyla, Işıl Turizm Sağlık Hizmetleri Taşımacılık Müşavirlik ve Ticaret A.Ş. ile Düzenleme Şeklinde Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzalandığını açıkladı. Sözleşmeye göre, şirketin pay oranının %45 olarak belirlendiği belirtildi. (KAP)

Beyaz Eşya Sektörü…Sınırlı Pozitif… Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) verilerine göre, Mayıs ayında iç satışlar %17 artışla 749,514 adet, ihracat %10 artış göstererek 1,73 milyon adet olarak gerçekleşti. Ocak-Mayıs döneminde ise iç satışlar %33 artışla 3,68 milyon adet, ihracat %4 yükselişle 7,69 milyon adet oldu. (Sabah)

Sigorta Sektörü…Sınırlı Pozitif... Sigorta sektörünün toplam prim üretimi Ocak – Mayıs 2017 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre %13,4 artarak 19,7 milyar TL olarak gerçekleşti. Mayıs ayı toplam prim üretimi aylık bazda ise, geçen aya göre %0,9 azalış ve geçen yıl Mayıs ayına göre %8,5 artış göstererek 3,6 milyar TL oldu. (Türkiye Sigorta Birliği)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,1 düşüşle 122,250 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 121,250 – 122,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün gelişen ülke para birimleri dolar karşısında değer kaybederken, Türk Lirası söz konusu ülke para birimlerine eşlik etti. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,61 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Yeni haftada Fed üyelerinin gerçekleştirdiği konuşmalarda, üyelerin ABD ekonomisine ilişkin güven veren ve faiz artışını destekleyen ifadeleri paralelinde değer kazanan ABD Doları altında zayıf seyrin görülmesinde etkili oluyor. Global piyasalarda risk iştahındaki artış ve değer kazanan ABD Doları paralelinde altın dünü Dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün global bazda değer kazanan ABD Doları karşısında G10 para birimleri zayıf bir görünüm sergiledi. Euro da söz konusu ülke para birimlerine eşlik ederek, günü dolar karşısında %0,13 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)