E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif düşüş bekleniyor---

BİST'te hafif düşüş bekleniyor

BİST'te hafif düşüş bekleniyor
28 Haziran 2017 - 09:47 borsagundem.com

Global piyasaların etkisiyle Borsa İstanbul'da hafif düşüş yaşanabilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİNDE 100,000 PSİKOLOJİK DİRENÇ…

BIST 100 Endeksinde orta vadeli yükseliş eğilimi sürmekle birlikte kısa vadede 98,000-100,000 bandındaki yatay hareket bandında tatil öncesi son işlem gününde %0,4 düşüşle 99,639 seviyesinden tamamladı. Tatil öncesi haftada BIST işlem hacmi düşük seviyede gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL NEGATİF RİSK İŞTAHINA BAĞLI HAFİF DÜŞÜŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

Global hisse piyasasında orta-uzun dönemli risk iştahı sürmekle birlikte son bir haftalık dönemde ABD tarafında büyümeye ilişkin endişeler ön plana çıkmakta. Trump yönetiminin tüm vaatlerine karşın büyümeye yönelik politikalarında yaşanan zorluklar ekonomik verilerin zayıflamasına ve tüketici güveninin gerilemesine neden olmakta. Nitekim dün Trump’ın sağlık reformu bir kez daha ertelenirken IMF ABD büyümesine yönelik tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Bununla birlikte Avrupa tarafında ekonomik görünüm olumlu seyir izlerken orta vadede güçlenen Euro’nun Avrupa için risk oluşturmaya başlayacağını söyleyebiliriz. Sabah itibariyle Asya piyasaları hafif negatif eğilimli seyir izlemekte olup S&P vadeli hisse piyasaları BIST’ın kapalı olduğu dönemde yaklaşık %1 geriledi. Bu paralelde BIST 100 Endeksi’nin güne hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

KOZAL…Pozitif… Şirket, 2016 yılına ilişkin olarak vergi dairesine ibraz etmiş olduğu vergi matrahını 759,2 milyon TL ve tahakkuk tutarını 151,3 milyon TL olarak bildirdi. (KAP)

KOZAA…Pozitif… Şirket, 2016 yılına ilişkin vergi dairesine ibraz etmiş olduğu vergi matrahını 25,3 milyon TL ve tahakkuk tutarını 5,1 milyon TL olarak bildirdi. (KAP)

ASELS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile helikopter platformları yurt içi ihtiyacına yönelik olarak toplam tutarı 38,2 milyon TL ve 10,8 milyon USD olan sözleşme imzalandığını açıkladı. (KAP)

GSRAY…Nötr… Şirket, ödenmiş sermayesini %498 bedelli artışla 108 milyon TL’ye yükseltilmesi kararı SPK bültenine göre onaylandı. (KAP)

HURGZ…Sınırlı Pozitif… Şirket, "Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller" hesap kalemi altında, 23,8 milyon TL değerindeki, kayıtlı 72.387,98 m2 büyüklüğündeki arsa niteliğindeki gayrimenkulün, satışı ile ilgili çalışmalara başladığını duyurdu. (KAP)

SKBNK…Nötr… Şirket, gayrimenkul portföyünün operasyonel olarak daha etkin yönetilmesi için, aktifinde yer alan gayrimenkul portföyünün, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştürülmesi hedeflenen Şeker Proje Geliştirme ve Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'ye kolaylaştırılmış usulde "iştirak modeli" ile kısmi bölünme yoluyla devredilmesi için gerekli yasal işlemlere başladığını duyurdu. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,7 yükselişle 123,375 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 122,000 – 123,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Yurt içi piyasaların tatil olduğu haftada dün gelişen ülke para birimlerinin birçoğu dolar karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası negatif ayrışan gelişen ülke para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,72 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Yurt içi piyasaların tatil olduğu haftada dün ABD’de sağlık reformu oylamasının ertelenmesiyle birlikte ABD Doları’nın dünya genelinde görülen değer kaybı, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin açıklamaları sonrasında da artarak devam etti. Altın dünya genelinde zayıflayan ABD Doları’nı yükseliş fırsatı olarak değerlendirirken altın günü Dolar karşısında %0,20 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Yurt içi piyasaların tatil olduğu haftada dün ABD’de sağlık reformu oylamasının ertelenmesiyle birlikte ABD Doları’nın G10 para birimleri karşısında değer kaybı ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin önümüzdeki döneme ilişkin para politikasında normalleşme sinyali ile birlikte euro gün içerisinde yükselişini sürdürdü. Euro dünü dolar karşısında %1,40 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)