E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif düşüş bekleniyor---

BİST'te hafif düşüş bekleniyor

BİST'te hafif düşüş bekleniyor
28 Nisan 2017 - 09:44 borsagundem.com

Global piyasalardaki düşüş Borsa İstanbul'a da negatif yansıyabilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GELİŞEN ÜLKE PİYASALARI EŞLİĞİNDE HAFİF DÜŞTÜ…

BIST 100 Endeksi, dün gelişen ülke piyasalarındaki hafif düşüş eğilimli seyir eşliğinde günü %0,3 düşüşle 94,282 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi 2017 yılı 1. çeyrek bilançoların açıklanmasının ardından kar realizasyonları eşliğinde %1,3 oranında düşerken, BIST Sanayi Endeksi ise güçlü bilanço performansı beklentileriyle %0,7 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
HAFİF DÜŞÜŞ EĞİLİMLİ SEYRİN DEVAMI OLABİLİR…

Sabah saatleri itibariyle Asya piyasaları Kuzey Kore’de artan tansiyon eşliğinde düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise politik spekülasyonlar eşliğinde hafif düşüşte. Bugün, ekonomik veri olarak yurt içinde birinci çeyrek turizm gelirleri ve Mart ayına ilişkin ticaret açığı takip edilecek olup, yurt dışında ise ABD ve İngiltere’nin 2017 yılı birinci çeyrek GSMH büyüme verileri izlenecek. BIST 100 Endeksi’nin bugün global hisse piyasalarındaki düşüş eğilimli seyir eşliğinde hafif düşüşle açılmasını ve gün içerisinde bu hareketin devam etmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

YKBNK…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %42 artışla beklentilerin üzerinde olarak 1,001 milyon TL (beklenti 895 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

TKFEN…Pozitif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %9 yükselişle beklentilerin üzerinde olarak 162 milyon TL (beklenti 128 milyon TL) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %18 artış göstererek beklentilerin üzerinde olarak 209 milyon TL (beklenti 168 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

GOODY…Pozitif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla büyük bir yükselişle 34 milyon TL (2016 yılı 1. çeyrek; 10 milyon TL) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %120 yükseliş göstererek 51 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

ALCAR…Pozitif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %59 yükselişle 11 milyon TL olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla büyük bir yükseliş göstererek 11 milyon TL (2016 yılı 1. çeyrek FAVÖK; 5 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

ULUSE…Sınırlı Pozitif… Şirket, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. ile KDV hariç 18,6 milyon TL tutarında trafo merkezi, hücre ve transformatör alımı konusunda sözleşme imzalandığını bildirdi. Sözleşme kapsamındaki ürünlerin 2017 yılı içinde partiler halinde teslim edileceği belirtildi. (KAP)

SAHOL/AKGRT…Nötr… Sabancı Holding, iştiraklerinden Aksigorta A.Ş. hisselerinin Borsa İstanbul A.Ş.'den 1 yıl içerisinde şirket sermayesinin %2'sine kadar satın alınması kararını iptal ettiğini açıkladı. (KAP)

Yabancı İşlemleri… Yurt dışında yerleşik kişiler geçen hafta, net 111,3 milyon USD’lik Hisse senedi satışı ile 40,6 milyon USD’lik DİBS ve 8,0 milyon USD’lik Özel Sektör Tahvil ve Bonosu alımı gerçekleştirdi. (TCMB)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontratı BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,4 düşüşle 116,025 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 115,500 – 117,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün dolar gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası dolar karşısında gün içerisinde pozitif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası Dolar karşısında günü %0,48 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Hafta başından bu yana küresel piyasalarda riskli varlıklara yönelik artan risk iştahı güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanlarında değer kaybının görülmesinde etkili oldu. Bunun paralelinde altın günü dolar karşısında %0,39 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Hafta başından bu yana Avrupa tarafında riskli varlıklara yönelik artan risk iştahı paralelinde değer kazanan Euro dün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin açıklamaları sonrası kazançlarının bir kısmını geri verdi. Euro günü dolar karşısında %0,28 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)