E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif düşüş bekleniyor---

BİST'te hafif düşüş bekleniyor

BİST'te hafif düşüş bekleniyor
31 Mart 2017 - 09:28 borsagundem.com

Alan Yatırım, Borsa İstanbul için hafif düşüş beklediğini rapor etti

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜNÜ YATAYDA TAMAMLADI…

BIST 100 Endeksi, dün ABD Dışişleri Bakanı’nın Türkiye’ye ziyaretinin ve ABD büyüme verileri öncesinde genelde yatayda hareket ederek günü %0,1’lik yükselişle 89,282 seviyesinden tamamladı. Dün ABD 4. çeyrek büyüme verisi %2,1 ile beklentilerin üzerinde ve Almanya’da enflasyon beklentilerin altında açıklanması ile birlikte Dolar global bazda diğer para birimlerine karşı değer kazandı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GÜNDEM SAAT 10:00 TÜRKİYE GSMH BÜYÜME…

BIST 100 Endeksi açısından bugün Türkiye 2016 yılı 4. çeyrek ve 2016 yılı geneli GSMH büyüme verisi izlenecek. 3. çeyrekteki %1,8’lik küçülmenin ardından 2016 yılı 4. çeyrek büyümesine ilişkin Bloomberg anketine göre %1,9 büyüme bekleniyor. Sabah itibariyle Asya piyasaları ve ABD vadeli hisse piyasaları hafif düşüşte. G. Afrika Cumhurbaşkanı’nın Maliye Bakanı’nı görevden almasıyla birlikte Güney Afrika para biriminde değer kaybı son haftada %10’a yaklaştı. Sözkonusu durumda TL üzerinde de sınırlı negatif etki gözlenmekte. BIST 100 Endeksi’nin güne hafif düşüşle başlaması ve genelde yatayda kalması beklenebilir.

ŞİRKET HABERLERİ

ALKIM/ALKA…Pozitif… ALKİM KİMYA’nın dün yapılan 2016 yılı Olağan Genel Kurulu’nda %80’ine sahip olduğu ALKİM KAĞIT’taki paylarının bir kısmının veya tamamının satılması konusunda karar alındı. Şirket ayrıca Taksim/İstanbul’daki Genel Müdürlük Binası’nın da satışı konusunda karar aldı. Alkim Kimya mevcut 168 milyon US$ ve Alkim Kağıt ise 52 milyon US$ piyasa değerinden işlem görmekte.

Alkim Kağıt 7.2x fiyat/kazanç, 1.5x piyasa değeri/defter değeri ve 5.1x firma değeri/FAVÖK gibi cazip çarpanlardan işlem görmekte. Şirket 3 yıl önce de Alkim Kağıt’ı satmak istemişti ancak satış gerçekleşmemişti. Son durumda Alkim Kağıt’ın bilanço performansı olarak 2016 yılında en iyi dönemlerinden birini yaşaması şirketi satış açısından cazip kılabilir. Ayrıca TL’de son yıllardaki değer kaybından sonra yabancı şirketlerin iç piyasada daha kolay yer edinebilmesi amacıyla sözkonusu satışın gerçekleşme olasılığını 3 yıl önceye göre daha yüksek bulmaktayız. 06 Mart 2017 tarihli rapor detaylarında da belirttiğimiz üzere Alkim Kağıt için 86 milyon US$ şirket değeri (mevcut Piyasa değeri 52 milyon US$) belirlemiştik. Çoğunluk pay satışı durumunda gelecekte Alkim Kağıt’ta Çağrı Zorunluluğu da doğabilecektir. Alkim Kimya’nın sözkonusu satışın gerçekleşmesi durumunda mevcut durumdaki çekirdek işi olan kimya segmentinde (sodyum sülfat) ve yatırım yapmayı planladığı yüksek karlılık potansiyeli içeren (potasyum sülfat) alanında yoğunlaşmasını beklemekteyiz. Sonuç olarak şirketin kağıt sektöründen çıkma kararını olumlu bulmaktayız.

Alkim Kimya ise 13.0x Fiyat Kazanç, 2.8x piyasa değeri/ defter değeri ve 9.1x firma değeri/FAVÖK çarpanlarından işlem görmekte. Alkim Kimya için 06 Mart 2017 tarihinde yayınladığımız “AL” önerisi içeren şirket raporumuzdaki 39,89 TL hedef fiyat bazında dünkü kapanış fiyatına göre %61 getiri potansiyeli taşımaktadır. Alkim Kimya raporumuza ekteki linkten ulaşabilirsiniz. Raporun tamamı için tıklayınız...

SISE…Nötr…/ANACM…Sınırlı Pozitif… Şişe Cam, portföyünde bulunan Anadolu Cam hisselerinin tamamının 106,7 milyon TL bedelle bağlı ortaklıklarından Anadolu Cam’a satıldığını bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,1 yükselişle 109,125 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 108,5 - 109,5 bandında yatay hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün dolar gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası dünü dolar karşısında %0,21 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta Trump reformlarına ilişkin belirsizlik fiyatlamasında beslenen altın, yeni haftada ABD Dolarında görülen tepki alımlarının etkisiyle değer kaybetmekte. Dün altın günü Dolar karşısında %0,86 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün dolar tüm gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazanırken, euro da söz konusu harekete eşlik ederek günü dolar karşısında %0,85 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)