E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüşler yaşanabilir---

BİST'te düşüşler yaşanabilir

BİST'te düşüşler yaşanabilir
07 Nisan 2017 - 09:43 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da negatif risk iştahı satış getirebilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER EŞLİĞİNDE DÜŞTÜ…

BIST 100 Endeksi yaşanan tepki yükselişinin ardından negatif risk iştahı eşliğinde gelişmekte olan ülkelerde düşüşe iştirak ederek 87,000 – 92,000 bandındaki hareketini devam ettirdi ve günü 88,679 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık ve Sanayi Endeksleri, dün %0,4 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

ARTAN JEOPOLİTİK RİSKLER (ABD/SURİYE) EŞLİĞİNDE HAFİF DÜŞÜŞ…

SAAT 15:30 ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VE ÜCRET ARTIŞ VERİLERİ…

Sabah itibariyle, ABD’nin Suriye’ye füze saldırısının ardından global negatif risk iştahı eşliğinde, Asya piyasaları ve Amerika vadeliler hafif düşüşte. Bu gelişmelerin ardından global bazda yatırımcılar, güvenli liman olarak anılan enstrümanlara yöneldi ve altın %1 yükselişte. Ekonomik veri olarak ise ABD tarım dışı istihdam ve ücret artışı verileri izlenecek. Bloomberg anketlerine göre tarım dışı istihdamın 174 bin ve ücret artışının ise aylık bazda %0,2 ve yıllık bazda %2,7 artması beklenmektedir. BIST 100 Endeksi’nin global negatif risk iştahına paralel olarak bugün hafif düşüş eğilimli seyir izlemesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

Yabancı İşlemleri… Yurt dışında yerleşik kişiler geçen hafta, net 101,9 milyon USD’lik hisse senedi satışı ile 149,8 milyon USD’lik DİBS ve 5,5 milyon USD’lik Özel Sektör Tahvil ve Bonosu alımı gerçekleştirdi. (TCMB)

ANACM…Nötr… Şirket, 02.03.2017 tarihli SPK onayı ile birlikte kayıtlı sermaye tavanını 1 milyar TL’den 2 milyar TL’ye çıkardığını açıkladı. (KAP)

AKSEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, Gana Cumhuriyeti Hükümeti ile yapmış olduğu HFO yakıtlı enerji santrali kurulumu, elektrik üretimi ve üretilen elektriğin garantili satışı konusundaki anlaşmasında yapılan tadilata istinaden, anlaşmanın süresinin uzatılarak 5 yıldan 6,5 yıla çıkartıldığını açıkladı. Ayrıca, tarife veya satış garantilerinin hiçbir şekilde değişmemiş olduğunu ve anlaşmada yapılan tadilat sonucu kurulu gücü ilk fazı 250 MW, ikinci fazı ise +120MW olarak iki faza ayrılıp, ikinci fazın tamamını veya bir kısmını kurmak tamamen şirketin inisiyatifine bırakılarak opsiyonel hale getirildiği de belirtildi. (KAP)

YAZIC…Nötr… Şirket, 01 Haziran 2017 tarihinde pay başına 0,2390 TL net kar payı ödemek için Yönetim Kurulu’na teklif verildiğini açıkladı. (KAP)

MGROS…Nötr… Şirket, Mart ayında 10 adet Migros, 7 adet Migros Jet ve 1 adet Ramstore formatında toplam 18 adet satış mağazasının açıldığını ve 31 Mart 2017 itibariyle şirketin mağaza sayısının yurtiçinde 1,587 ve yurtdışındaki iştirakleri vasıtasıyla 39 olmak üzere toplamda 1,626 olduğunu bildirdi. Şirketin 2016 yılsonu mağaza sayısı, yurtiçinde 1,566 adet olmak üzere toplamda 1,605 adet mağazaydı.

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,4 düşüşle 108,675 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 108,0 – 109,0 bandında yatay hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün gelişen ülke para birimlerinin birçoğu dolar karşısında değer kaybederken, Türk Lirası da söz konusu kitlesel harekete eşlik ederek günü dolar karşısında % 0,26 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Fed’in Mart ayı toplantı tutanaklarında yetkililerin ABD merkez bankası bilançosunu bu yıl daraltma taraftarı olduğuna yönelik ifadelerin ardından altında sınırlı değer kaybı görülse de yeni günde küresel piyasalardaki güvenli liman talebinde artış paralelinde altında yükseliş görülmekte.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün gelişmiş ülke para birimlerinin birçoğu Dolar karşısında değer kaybederken, euro da söz konusu para birimlerine eşlik ederek gün içerisinde zayıf seyir izledi. Euro dünü dolar karşısında %0,18 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)