E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüş eğilimi sürebilir---

BİST'te düşüş eğilimi sürebilir

BİST'te düşüş eğilimi sürebilir
04 Nisan 2017 - 09:25 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’ndeki hafif düşüş eğilim seyrinin devam etmesi beklenebilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE GELEN ENFLASYON İLE BİRLİKTE HAFİF DÜŞTÜ…

BIST 100 Endeksi, dün gelişen ülkelerdeki hafif yükseliş eğilimine karşın beklentilerin üzerinde gelen Türkiye Mart ayı enflasyonu (TÜFE) ve ABD hisse piyasalarındaki satış eğilimine bağlı olarak günü %0,3 düşüşle 88,669 seviyesinden tamamladı. BIST Sanayi Endeksi günü %0,7 düşüşle ve BIST Bankacılık Endeksi günü daha sınırlı olarak %0,2 düşüşle tamamladı. Dün açıklanan Türkiye Mart ayı enflasyonu aylık bazda %1,02 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti ve yıllık enflasyon %11,29’a yükseldi. Yıllık bazda çekirdek TÜFE ise %9,46’ya ve ÜFE de %16,09’a yükseldi. ABD’de ise Mart ayı otomotiv satışlarının önemli oranda düşüş göstermesi ABD hisse piyasalarında düşüşe neden oldu. Ayrıca, S&P, Güney Afrika’nın yatırım yapılabilir ülke notunu düşürdü.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
HAFİF DÜŞÜŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

Bugün önemli bir gündem maddesi bulunmazken yarın ABD’de özel sektör istihdam verileri ve Cuma günü ABD’de işsizlik ile ücret artışı verileri izlenecek. Sabah itibariyle Asya piyasalarında düşük gelen ABD otomotiv satış verilerine bağlı olarak Japonya ve G. Kore borsaları düşüşte iken diğer Asya piyasaları yükselişte. BIST 100 Endeksi’ndeki hafif düşüş eğilim seyrinin devam etmesi beklenebilir.

ŞİRKET HABERLERİ

EKGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket, Ocak – Mart 2017 döneminde geçen yıl aynı döneme kıyasla %136 yükselişle 2,833 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirerek yaklaşık 2,9 milyar TL satış geliri elde ettiğini açıkladı. Hatırlanacağı üzere, şirket, 2017 yılında 9,900 adet bağımsız bölüm satışı ve 8 milyar TL ön satış geliri elde etmeyi planlamaktadır. Ayrıca, şirket, 2017 yılı birinci çeyrekte ise 1,350 adet bağımsız bölüm satışı ve 1,06 milyar TL satış geliri hedeflemekteydi. Böylece, şirket 2017 yılı birinci çeyreklik dönemdeki ön satış performansıyla ilk çeyrek hedeflerini aştı ve yıllık toplam bağımsız bölüm satışları hedefinin %29'unu ve satış geliri hedefinin ise %36'sını 2017 yılı ilk çeyrekten gerçekleştirmiş oldu. (KAP)

TTKOM…Nötr… Bloomberg News'in yaptığı habere göre, Türk Telekom'da %55 paya sahip olan Oger Telekom’un iştiraki olan Otaş’ın, kullandığı 4,75 milyar USD’lik kredinin 290 milyon USD’lik taksitini ödeyemediği belirtildi. (Bloomberg HT)

AKSEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, Gana santralinin bakanlık kabulü için çalışmaların devam ettiğini ve santralin 192,5 MW kurulu güç ile ticari faaliyetlerine başlaması beklendiğini bildirdi. Hatırlanacağı üzere, geçen haftadan itibaren 102,5 MW kurulu güçteki ilk bölüm aralıksız üretime başlamıştı. Bu bölüme ilişkin bakanlık kabulünün bu hafta sonuna kadar tamamlanması beklenmektedir. Geriye kalan motorların ise bölüm bölüm Mayıs ayı sonuna kadar devreye alınması planlanmaktadır. Ayrıca, Madagaskar santralinin Temmuz ayı sonu ve Mali santralinin ise Haziran ayı sonunda devreye girmesinin öngörüldüğü belirtildi. (KAP)

AYGAZ…Sınırlı Negatif… Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası açıklamasına göre, 4 Nisan 2017 tarihinden geçerli olmak üzere otogazın pompa satış fiyatında 25 kuruş indirim meydana geldiği belirtildi. Buna göre İstanbul'da ortalama 3.12 TL'den satılan otogaz, 2.87 TL'ye düşecek. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,4 düşüşle 108,300 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde hafif düşüş eğilimli seyre bağlı olarak 107,5 - 108,5 bandında etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde dolar gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Yurt içinde Mart ayı enflasyonunun beklentilerin üzerinde açıklanması sonrasında Türk Lirası cinsinden varlıklarda görülen sert değer kaybı, günün ilerleyen saatlerinde nispeten telafi edildi. Türk Lirası dünü dolar karşısında %0,25 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta Fed üyelerinin ABD ekonomisine ilişkin ılımlı söylemleri ve 2017 yılının geri kalanına ilişkin iki adet faiz artışı beklentilerini korumaları sonrası haftalık kazançlarının bir kısmını geri veren altın yeni haftaya yükseliş ile başladı. ABD Doları’nın dünya genelinde sınırlı negatif seyir izlemesi sonrası altın günü dolar karşısında %0,34 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, ABD’de gündeme konu olan veri akışının beklentileri karşılayamaması sonrası euro tarafında sınırlı yükseliş görüldü. Euro günü dolar karşısında % 0,17 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • lolo mahsuunn04 Nisan 2017 22:37

    EKGYO hisseye sahip cikmak demek kucuk yatirimciyi uzmemek demekk..Sayin yoneticiler siz bizleri neden üzüyorsunuz..Bikerede yabanci yatirimci sattigi fiyatin ustunde alsin bu habere gore ne olmasi gerekti bu hissenin cvp verin..yazacam reise en basta devlet kurumlari bistte bizleri dusunmuyo diye...İnsaallah tez zaanda yonetim degisirde biraz seviniriz..

  • yadigar04 Nisan 2017 22:31

    Bu secim isleri bitmeden piyasalar hareketlenmez..İnsaallah sonuc ewet cikarda baskanlik sistemide gundemden cikar daha saglikli yatirimlarin onu acilir keske kimse uzulmese kimse kaybetmese ama dis gucler sistemi kurmus vee bizde bu sistemde agir agir toz olup gidiyoruz..bist in daha cok denetlenmesi daha adil fiyatlarin olusmasi..biliyorumki artik haberler onceden satin aliniyor buyukler vurup kaciyor..yillardir bedelsiz ve temettu vermeyen sirketler var bunlarin sorgulanmasi lazim mali yapisi iyi olmayan sirketleri halka yitelememek lazim..Neyse cok uzattim kisacasi bu isten kurtarmam lazim kendimi kaybettikce kaybettikce herseyi daha iyi anladim....ytd

  • salim04 Nisan 2017 09:42

    hurraa borsa bitti artık nereye para yatırılacak şimdi..dedelerimizin yaptığı gibi yıllık yüzde 10 la bankaya..talimm.veya yastık altı altın ve dolar.hurraaa...