E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüş bekleniyor---

BİST'te düşüş bekleniyor

BİST'te düşüş bekleniyor
25 Nisan 2018 - 09:02 borsagundem.com

BİST100 endeksinin bugün hafif negatif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BİST 100 GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATTI…

BİST100 endeksi önceki kapanışa göre 0.79% gerilerken toplam işlem hacmi 5.9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi 0.85%, holding endeksi 0.51% değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında tek kazandıran 1.87% ile finans kiralama, faktoring, %4 ile ulaştırma en çok gerileyen oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
TÜRKİYE’DE BİLANÇO DÖNEMİ AÇILDI…

ABD 10 yıllık tahvil faizleri, artan emtia fiyatları ve enflasyon baskısıyla psikolojik seviye olan 3%’ün üstüne çıkarken Dolar Ocak’tan beri en yüksek seviyede kazançlarını koruyarak yatay seyretti. Yen geri çekilirken Japonya’nın Topix endeksini yaklaşık 2 ayın zirvesine taşıdı. Stoxx 600 endeksi ABD hisse vadelilerindeki güçlü sıçrama ile yükselişini sürdürdü. Avrupa’da hisseler Asya piyasalarının çoğunda görülen kazançları takiben yön tayin etmekte zorlanırken ABD Hazine Bakanlığı’nın Oleg Deripaska’nın United Co. Rusal’daki şirket kontrolünden vazgeçmesi durumunda yaptırımların kaldırılabileceğine yönelik sinyaller vermesiyle alüminyum fiyatları 2005’ten bu yana görülen en sert düşüşünü genişletti. TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, Washington’daki IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları’nda yaptığı sunumda, enflasyondaki yüksek seviyelerin ve enflasyon beklentilerinin fiyatlama açısından risk oluşturmaya devam ettiğini, gerekirse ek sıkılaştırmaya gidilebileceğini vurguladı. Sabah itibariyle Asya piyasaları satıcılı bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise negatif bölgede. BİST100 endeksinin bugün hafif negatif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TCELL…Sınırlı Negatif… Şirket, 2018 yılı 1. çeyrek dönemine ilişkin beklenti altında 525 milyon TL net kar açıkladı. (Beklenti: 606 milyon TL) FAVÖK ise, 2018 yılı 1. çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre 57% artarak 2,013 milyon TL oldu. Şirketin net kar marjı ise 2018 1. çeyreğinde 11% oldu. (KAP)

TTRAK…Pozitif… Şirket, 2018 yılı 1. çeyrek dönemine ilişkin beklentiye paralel 56 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2018 yılı 1. çeyrekte 102 milyon TL oldu. Şirketin kar marjı 2018 1. çeyreğinde 5.4% şeklinde gerçekleşti. (KAP)

BIZIM…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2018 yılı 1. çeyrek dönemine ilişkin beklentinin üstünde 1 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise 24 milyon TL oldu. Şirketin kar marjı 2018 1. çeyreğinde 0.1% şeklinde gerçekleşti.(KAP)

AGHOL…Nötr… AG Anadolu Grubu Holding A.Ş., 6 Haziran 2018’de 2017 yılı dönemine ilişkin net karından pay başına Brüt TRY 0.1027 nakit temettü ödeyeceğini açıkladı. (Temettü getirisi: 0.47%) (KAP)

Bugün, 2018 1. çeyrek finansallarını açıklaması beklenen şirketler: VESBE, AKBNK, TTKOM…

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0.68 düşüş ile 134.850 seviyesinden tamamladı.

Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 133.500 – 135.750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0.68 yükseliş ile kapattı.

Bugün, USDTRY kontratının güne hafif azalış ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, Dolar’ın 3 ayın en yükseğinde yataylaşması ve düşük fiyatların cazip gelişiyle bazı yatırımcıların tekrar piyasaya girmesi sonucu, 3 günlük satışların ardından tekrar pozitif bölgeye yöneldi. Nisan vadeli Altın/USD kontratı ise günü %0.76 düşüş ile tamamladı.

Bugün, Altın kontratının güne hafif azalış ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0.52 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif azalış ile başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)