E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de 87.000 seviyesi önemini koruyor---

BİST'de 87.000 seviyesi önemini koruyor

BİST'de 87.000 seviyesi önemini koruyor
25 Şubat 2015 - 08:33 borsagundem.com

Dün hareketli gündemde dar bir bant içerisinde seyreden BİST'in 86.000 seviyesinin üzerinde kapanması, teknik görünüm açısından olumlu

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul analizi:
   
"Merkez geride bırakılırken piyasalar bugün Draghi ve Yellen konuşmalarını izleyecek ...
   
BİST 100 endeksi dün 86.011-86.794 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 86.691 seviyesinden yüzde 0,47 değer kazanarak tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,66 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0,58 değer kazandı.
   
Dün Euro Bölgesi’nde Almanya 4. Çeyrek büyüme ve Euro Bölgesi TÜFE verileri gündemimize konu oldu. Almanya 4.çeyrek büyüme verileri çeyreklik ve yıllık bazda sırasıyla yüzde 0,7 ve yüzde 1,6 ile beklentilere paralel olarak açıklanırken, Euro Bölgesi Ocak ayı enflasyonu da aylık ve yıllık bazda beklentilere paralel olarak açıklandı. Veri akışının yanı sıra Avrupa’nın gündeminde Yunanistan’ın Eurogroup’a sunmuş olduğu reform listesi yer alıyordu. Vergi ve emeklilik sistemini modernize edileceği, bankaların piyasa koşullarında çalışacağı, bütçe yönetiminin iyileştirileceği ve tamamlanmış özelleştirmelerin iptal edilmeyeceğinin taahhüt edildiği reform listesi onaylandı. Yunanistan reform listesinin kabul edilmesi öncesinde dalgalı seyrin görüldüğü Avrupa borsaları kurtarma programının uzatılmasının onaylanmasının ve FED Başkanı Yellen konuşmasının etkisiyle  yönünü yükselişe çevirdi. Bugün için TSI ile 18:30’da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi Konuşması takip edilecek.
   
ABD tarafında ise tüketici güveni beklentiyi karşılamazken, piyasaların nabzı FED Başkanı Yellen konuşması ile attı. Yellen’ın konuşmasında dikkat çeken satır başları  faiz artırımı başlamadan önce  ‘sabırlı’ ifadesinin FED tutanaklarından kalkacağı ifadesinin yanı sıra faiz artışı öncesi sözlü yönlendirmenin değişeceğini belirtmesi oldu. Faiz artırım zamanlamasına ilişkin kayıtlarda yerini alan bir diğer önemli ifade ise  enflasyon ve ücret artışının bir sonraki toplantıda faiz artırmaları için çok düşük olduğunun yanı sıra sabırlı ifadesinin kalkması ardından ilk iki toplantıda faiz artırımı yapılmayacağını söylemesiydi. Güne yükselişle başlayan ABD borsaları Yellen konuşması sonrasında yükselişini sürdürdü ve günü pozitif tamamladı. Bugün de FED Başkanı Yellen konuşması izlenecektir.
   
Yurt içinde ise yurt dışı hareketli gündemin yanı sıra TCMB faiz kararları izlendi. PPK toplantısı sonucunda TCMB haftalık repo faizini yüzde 7.75’ten yüzde 7,50’ye, gecelik borç verme faizini yüzde 11,25’ten yüzde 10,75’e gecelik borç alma faizini ise yüzde 7,50’den yüzde 7,25’e çekti. Karar metininde ise enflasyona karşı temkinli para politikasına devam edileceği vurgulanırken, çekirdek enflasyonda gerilemenin devam edeceği bildirildi. Kritik günde güne pozitif başlayan BIST 100 endeksi Merkez Bankası kararları öncesinde yükseliş denemelerini sürdürürken, söz konusu yükseliş denemeleri ile dar bir bantta hareket etti. Faiz kararları sonrası kar satışlarının görüldüğü endeks Yunanistan reform listesinin kabul edildiği haberi, FED Başkanı konuşmaları ardından nispeten toparlandı.
   
Dün hareketli gündemde dar bir bant içerisinde seyreden endeksin 86.000 seviyesinin üzerinde bir kapanış gerçekleştirmesi teknik görünüm açısından olumlu niteliktedir. Bugün endeksin 86.000 seviyesinin üzerinde tutunmaya devam etmesi durumunda 87.000 direnci  karşımıza çıkmaktadır. Geçtiğimiz haftalarda endeksin yükseliş denemelerinde 87.000 seviyesinin aşmakta zorlandığı ve bu seviyeden satışlarla karşılaştığı düşünüldüğü 87.000 seviyesi önem taşımaktadır. Endekste bugün görülebilecek gevşemelerde ise 85.000 ve 83.500 seviyeleri kritik destek seviyeleridir."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)