E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST düşüş eğilimini sürdürebilir---

BİST düşüş eğilimini sürdürebilir

BİST düşüş eğilimini sürdürebilir
22 Eylül 2017 - 09:03 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün Milli Güvenlik Kurulu toplantısı öncesinde ve Asya piyasalarındaki düşüş eğilimi eşliğinde hafif düşüşle açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ FED KARARLARI SONRASINDA GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün, FED’in şahin açıklamalar yapması paralelinde global bazda güçlenen Dolar ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükselişe bağlı olarak bankacılık hisseleri öncülüğünde günü %1,3 düşüşle 104,001 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,9, BIST Sanayi Endeksi ise %0,8 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL JEOPOLİTİK RİSKLER VE FED KARARLARI EŞLİĞİNDE DÜŞÜŞ EĞİLİMLİ SEYİR…

Bugün yurtdışı piyasalarda global bazda PMI verileri, yurt içinde ise önemli Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ve yapılacak açıklamalar takip edilecek. 25 Eylül’de yapılması beklenen Irak referandumu öncesinde toplantıda alınacak kararlar önem taşımakta. Biz artan jeopolitik riskler nedeniyle BIST üzerindeki satış baskısının Pazartesi’ye kadar devam edeceğini düşünmekteyiz. Sabah itibariyle ise Kuzey Kore’nin yeni hidrojen bombası denemesi yapabileceğini açıklamasının ardından Asya hisse piyasaları ve ABD vadeli hisse piyasaları düşüş eğilimli seyir izlemekte, güvenli liman olarak nitelendirilen altın ve Japon Yeni değer kazanmakta. BIST 100 Endeksi’nin bugün Milli Güvenlik Kurulu toplantısı öncesinde ve Asya piyasalarındaki düşüş eğilimi eşliğinde hafif düşüşle açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TCELL…Nötr… Şirket, sermayesinin tamamına sahip olduğu Ukrayna'da kurulu lifecell Limited Liability Company tarafından Ukrayna'da kurulan Paycell LLC unvanlı şirketin finansal şirket statüsünü sağladığını ve müşterilerine kredili cihaz satışı ve e-para aracılığıyla dijital ödeme hizmeti sunabilmek için finansal hizmetler ve yerel para transferi lisanslarına başvuru yapacağını belirtti. (KAP)

AKSEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, bünyesinde bulunan 15 MW kurulu güçteki İncesu Hidroelektrik Santrali'nin satışı için gelen tekliflerin değerlendirilmesine karar verildiğini bildirdi. (KAP)

AKGRT…Sınırlı Negatif… Şirket, 2017 yılında Uluslararası Finansal Raporlama Standartları mali tablolarında net kar öngörüsünü 150-155 milyon TL’den 130–140 milyon TL olarak güncellediğini açıkladı. (KAP)

KAREL…Sınırlı Pozitif… Şirket, İç Haberleşme Sistemi Üretimi için Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den 4,4 milyon USD karşılığı sipariş aldığını bildirdi. (KAP)

Otomotiv Sektörü…Nötr… Avrupa Birliği (28) ve EFTA ülkeleri toplamına göre otomotiv pazarı 2017 yılı Ocak-Ağustos döneminde %4,3 arttı ve 12,2 milyon adet olarak gerçekleşti. Avrupa Birliği (28) ve EFTA ülkeleri toplamına göre 2017 yılı Ocak-Ağustos döneminde %10,7 ile İrlanda'da ve %2,4 ile İngiltere'de düşüş yaşandı. 2017 yılının Ağustos ayında satışlarını en çok artıran ilk üç pazar sıralamasında ise, Hırvatistan %18,9, Bulgaristan %18,1 ve Litvanya %16,1 oranlarıyla yer aldı. (ODD)

Yabancı İşlemleri… Yurt dışında yerleşik kişiler geçen hafta net 60,2 milyon USD'lik Hisse senedi ve 24,6 milyon USD'lik Özel Sektör Tahvil ve Bonosu satışı yaparken, 724,5 milyon USD’lik DİBS alımı gerçekleştirdi. (TCMB)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,4 düşüşle 129,450 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 128,250 – 130,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün ABD Doları gelişen ülke para birimlerine karşı karışık seyir izlerken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Eylül vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %1,0 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükseliş ile birlikte geriledi. Ekim vadeli Altın kontratı günü %1,6 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın gelişmiş ülke para birimleri karşısında bilanço küçültme kararı sonrasında güçlü performans gösterdiği günde Euro global seyre eşlik etti. Eylül vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,6 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)